Uchylenie decyzji przyznające świadczenie zdrowotne na 90 dn - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 13 maja 2015, 14:39

Witam mam pytanie. Może ktoś pomoże w rozwiązaniu problemu.
Klientce przyznano świadczenie zdrowotne na 90 dni. Okres ubezpieczenia od 30.03.2015r.
W połowie kwietnia dostaliśmy informację z AŚ że od 10 kwietnia odbywa karę pozbawienia wolności.

Jaka podstawa do wstrzymania decyzji? Nie widzę nic w ustawie o świadczeniach opieki zdrowotnej

pozdrawiam
red_line

Napisano: 13 maja 2015, 14:52

Przecież ZK nie da mu prawa do św. zdrowotnych. Pobyt w ZK dot. św. pieniężnych.
t.franek

Napisano: 13 maja 2015, 15:06

uchylić nie można, można wygasić ewentualnie, osoby przebywająze w ZK i AŚ zdaje się podlegają obowiązkowemu ubezpieczeniu.
aza

Napisano: 13 maja 2015, 15:16

wygaszenie z dniem od kiedy w aś. jest o tym w art. 54 uośz
p..

Napisano: 14 maja 2015, 8:08

dziękuję, faktycznie jest o wygaszeniu decyzji w art. 54.
Czytając wczoraj ustawę w komputerze nie zauważyłam :)

t.franek znalazłam informację, że osoby że osoby przebywające w zk i aś posiadają ubezpieczenie

pozdrawiam i życzę miłego dnia
red_line

Napisano: 18 maja 2015, 14:52

Odpowiedzcie, czy za wykonywanie wywiadów dla tych ubezpieczeń pracownicy socjalni otrzymują w waszych MOPS dodatkowe wynagrodzenie. Z tego co mi wiadomo jest dużo ośrodków płacących za każdy taki wywiad a nawet za wydawane decyzje.
prac soc

Napisano: 18 maja 2015, 15:09

armin

Napisano: 19 maja 2015, 10:52

Mało konkretów w podanym poście, ale są już konkretne kwoty. Jak można otrzymać zapłatę za takie wywiady? Gmina nie połaci nic. Zresztą uważają, że to w ramach dodatku 250 mamy to robić.
prac soc

Napisano: 19 maja 2015, 11:15

To zadanie zlecone, więc trzeba złożyć wniosek do wojewody.
Wojewoda też może napisać, że za sporządzenie wywiadu nie należy się dodatkowa kasa, więc trzeba jakieś obejścia stosować, ale dopiero po tym jak przyzna Wam środki.
My czekamy 3 rok i nic.
armin

Napisano: 20 maja 2015, 9:34

Podobno niewiele ośrodków zgłaszało do Federacji związkowej, że nie mają wypłacanych tych pieniędzy. W Warszawie mają za to płacone bez żadnych kombinacji. Piszcie do Federacji =pomagają.
zisis1

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x