uchylenie+ nienalezne pobrane w jednej decyzji???? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 16 sty 2014, 14:20

kobieta ma zwrot za 2 miesiące zasiłek rodzinny w 2013 r. za kwiecień i maj. Czy mam zrobic tak
1. postepowanie
2. uchylenie + nienaleznie pobranie
3.postepowanie
4. decyzja o zwrocie

czy tak:

1. Postepowanie
2. uchylenie
3.postepowanie
4. nienaleznie pobrane
5. postepowanie.
6. decyzja o zwrocie

kobieta ta bedzie z pewnoscia odwoływac sie od decyzji.
~K

Napisano: 16 sty 2014, 14:32

jeżeli zamierza się odwoływać to ta druga wersja
~Iwona

Napisano: 16 sty 2014, 14:35

no tak myslalam. A mam jeszcze jedno pytanie- czy to uchylenie jest konieczne- nie to zeby to był jakis problem ale róznie pracownicy robia w sytuacji gdy decyzja jest juz zrealizowana i podobno każde sko inaczej na to patrzy.
~K

Napisano: 16 sty 2014, 15:06

Niektóre sądy i SKO żądają najpierw uchylenia chociaż decyzja jest zrealizowana natomiast inne sądy stwierdzają, że nie uchyla się już takich decyzji tylko orzeka o zwrocie. My nie uchylamy
~ja

Napisano: 16 sty 2014, 15:14

Acha....a co z terminami? bo tak: teraz zrobiłam postepowanie i dałam czas 7 dni na zapoznanie sie potem jak uchyle daje 2 tygodnie na odwołanie do sko potem kolejne postepowanie 7 dni i nienaleznie pobrane 2 tygodnie na odwołanie do sko i kolejno tak samo tak? I czy ta kobieta może sie odwołac juz na etapie uchylenbia zeby nie zwracac tych pieniedzy???

Ja przepraszam że takie pytania zadaje ale pierwszy raz mam z czym takim do czynienia i mam az palpitacje serca że to do sko pójdzie..
~K

Napisano: 16 sty 2014, 15:17

tak kobietka moze odwołac sie juz na etapie uchylanie wówczas wstrzymujesz dalsze psotepowanie tzn nie lecisz z kolejnymi decyzjami tylko czekasz na decyzje SKO
~Ewa

Napisano: 16 sty 2014, 15:24

Tak tez myslalam :) nie jest ze mna jeszcze tak zle :) w pierszym wszczęciu postepowania napisałam, że dotyczy ono nienaleznie pobranego zasiłku wraz z dodatkami. co mam pisac w kolejnych ewentualnie?
~K

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x