pomozcie mi proszę wybrnać jakoś z tej sytuacji Kobieta pobierała FA na córkę córką osiągneła pełnoletnośc i zrezygnowala ze szkoly wiec Matka to zgłosiła i uchyliliśmy decyzję BYLO TO W LUTYM odłożyłam to zeby zrobic decyzje o zwrocie dla dluznika ale zapomniałam o tym i teraz (przy tej nowej ustawie) mnie oswiecilo Co teraz z tym zrobic wystawiac decyzje o zwrocie ? i potem juz nie wystawiac TW bo bd nowa ustawa czy co robić ??
Wystaw koniecznie decyzję o zwrocie jak najszybciej, ale już upomnienia czy tytuły wykonawcze nie mają sensu, bo jak decyzja się uprawomocni to i tak TW nie wystawisz
no dobrze ale musze zrobic zawiadmonie o wszczeciu potem od jego odbioru poczekac 7 dni i nastepnie decyzja o zwrocie czy w przydpaku okresu 14/15 i tej decyzji o zwrocie tez musze sie wyrobic do 18 wrzesnia Bo to bedzie u mnie niemozliwe
no własnie tu tez mamy sie wyrobic do 18tego tak jak okres zasiłkowy 2014/2015 A jak sie wałasnie nie wyrobimy to i tak decyzje o zwrocie wysłac mimo wejscia w zycie ustawy