Pani napisała oświadczenie o tym, że prosi o wstrzymanie świadczeń rodzinnych ponieważ zmienia miejsce zamieszkania, w programie Amazis robimy decyzję zmieniającą i uchylamy zasiłek rodzinny?c na jakiej podstawie bo nie możemy zaznaczyć na podst. nie podjęcia świadczeń POMOZECIE???????
ja robię uchylić z dniem np.; 01.04.2014 świadczenia itd. dodaję art. 32 ustawy o św rodz oraz art. 155 KPA ( można zmienić) i art. 107KPA bez uzasadnienia bo...jw
Wiem wiem o co chodzi ale ja pracuję na programie Amazis i robię nowe zdarzenie wyskakuje mi 6 opcji:
- zmiana decyzji w sprawie zasił. rodz.
- wezwanie do złożenia wyjaśnień
- wstrzymanie zasił. rodz. z powodu nie pojęcia świa. przez 3 mies.
- wygaśnięcie prawa do zasiłku
- windykacja
- inne zdarzenie
I tak mi się wydaje że zaznaczam zmianę i robię w tytule decyzję zmieniającą piszę uchylić prawo do SR.
Czy zaznaczam wygaśnięcie i w tytule decyzja zmieniająca i wygasić prawo do ŚR??
ja robię przez zmianę a potem w treści decyzji piszę postanawiam uchylić ........., w uzasadnieniu wyjaśniam wszystko a mozna też jak już wyżej była mowa bez uzasadnienia, na 107 KPA
no przez zmianę ja też tak próbowałam tylko że jak biorę rozpatrzenie to mi na harmonogramie nie minusuje....o to chodzi a jak wygaszenie to wtedy minusuje..