uchylona decyzja ponownie do uchylenia - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 14 lut 2019, 15:33

Przyznałam świadczenia rodzinne kobiecie.Następnie wydałam decyzję uchylającą w związku z przekroczeniem dochodu.Okazało się że w czasie pobierania i uchylenia decyzji zachodzi koordynacja. Czy teraz powinnam wystąpić do SKO o stwierdzenie nieważności decyzji uchylającej? Organem właściwym do wydania decyzji jest Wojewoda.
Beatris
Podinspektor
Od: 12 sty 2015, 17:38
Zajmuję się:

Napisano: 14 lut 2019, 19:34

Według mnie tak. Najpierw należy stwierdzić nieważność decyzji uchylającej, a następnie uchylić decyzję przyznającą, zgodnie z koordynacją.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Napisano: 14 lut 2019, 22:09

to teraz będzie nieciekawie.Cała dokumentacja sprawy została przekazana do UW i jak przysłali pismo że zachodzi koordynacja to wraz z tym pismem od razu przysłali decyzję przyznającą świadczenia rodzinne przez nich na podstawie mojej decyzji uchylającej (związku z przekroczeniem dochodu, a nie w związku z koordynacją.)Dzwoniłam i powiedzieli, że oni zrobili dobrze. Oparli się na mojej decyzji uchylającej.
Beatris
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 15 lut 2019, 9:51

Oni też zrobili źle, bo oparli się na decyzji uchylającej, której Ty jako organ niewłaściwy wydać nie mogłaś. Wydaje mi się, że oni powinni stwierdzić nieważność swojej decyzji i wszystko wyprostować od początku.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Napisano: 15 lut 2019, 9:57

właśnie, ale teraz nie wiem co zrobić?Czy gdzieś to poza oczywiście kontrolą "wyjdzie"?
Beatris
Podinspektor
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem