To może inaczej. Ja tylko przytoczyłem te wyroki byś uważał co do tej odmowy. Możesz zawsze powołać się na starsze orzecznictwo
https://orzeczenia.nsa.gov.pl/doc/8591326397
"Także zarzut nieudostępnienia stronie skarżącej kopii protokołów oględzin w toku postępowania administracyjnego nie zasługuje na uwzględnienie. Jak wynika z akt sprawy kilkakrotnie w toku postępowania strona zażądała przesłania jej kopii protokołów z oględzin bez ich uwierzytelniania (m. in. pismo z dn. 3.12.2008 r. czy z dn. 24.11.2008 r.). Kwestię umożliwienia stronie przeglądania akt sprawy i sporządzania z nich odpisów i notatek oraz ich uwierzytelniania reguluje przepis art. 73 k.p.a. Z przepisu tego w brzmieniu obwiązującym na datę zgłoszonego przez stronę żądania wynika, że strona może sama sporządzać kserokopie dokumentów z akt sprawy, jednakże nie może żądać, aby takie kserokopie wykonywał i dostarczał sam organ administracji (art. 73 § 1 k.p.a.).
Organ ten nie ma takiego obowiązku, albowiem sporządzanie notatek czy odpisów z akt postępowania ustawodawca pozostawił stronie, niezależnie od rodzaju użytych do tego środków technicznych."
https://orzeczenia.nsa.gov.pl/doc/B7B62D0724
Także zarzut nieudostępnienia stronie skarżącej kopii protokołów oględzin w toku postępowania administracyjnego nie zasługuje na uwzględnienie. Jak wynika z akt sprawy kilkakrotnie w toku postępowania strona zażądała przesłania jej kopii protokołów z oględzin bez ich uwierzytelniania (m. in. pismo z dn. 3.12.2008 r. czy z dn. 24.11.2008 r.). Kwestię umożliwienia stronie przeglądania akt sprawy i sporządzania z nich odpisów i notatek oraz ich uwierzytelniania reguluje przepis art. 73 k.p.a. Z przepisu tego w brzmieniu obwiązującym na datę zgłoszonego przez stronę żądania wynika, że strona może sama sporządzać kserokopie dokumentów z akt sprawy, jednakże nie może żądać, aby takie kserokopie wykonywał i dostarczał sam organ administracji (art. 73 § 1 k.p.a.). Organ ten nie ma takiego obowiązku, albowiem sporządzanie notatek czy odpisów z akt postępowania ustawodawca pozostawił stronie, niezależnie od rodzaju użytych do tego środków technicznych.
Uchwała również mówi, że dopiero jak strona nie mogłaby we własnym zakresie sporządzić kopii to wtedy organ może zrobić ksero.
Mnie chodziło o to by nie ograniczać się do osobistego stawiennictwa bo jest mozliwość przesłania kopii drogą elektroniczną o czym strona powinna być pouczona. Dla mnie powinno wyjść od Ciebie pismo informujące, że w dniu .... będzie miał Pan udostępniony wgląd do akt chyba, że chce je Pan w formie elektronicznej to prosisz o wskazanie adresu. Pocztą też bym nie wysyłał.