Układ ratalny - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 12 lut 2017, 21:23

Hej. Mam taki problem. Co zrobić w sytuacji kiedy na wniosek dłużnika udzielamy mu rat na okres roku powiedzmy po 100zł. Postępowanie u Komornika Sądowego zawieszamy z uwagi na udzielenie ulgi i pozwalamy mu realizować decyzję. Dłużnik wpłaca trzy raty i przestaje płacić. Co robicie w takiej sytuacji?
kaffi
Referent
Od: 23 lut 2016, 20:30
Zajmuję się:

Napisano: 13 lut 2017, 8:34

decyzja warunkowa?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 13 lut 2017, 10:50

można w przypadku rat zawiesić postępowanie u komornika?
gość1260

Napisano: 13 lut 2017, 18:01

Elmer pisze:decyzja warunkowa?
Kiedyś w decyzjach mieliśmy zawarty warunek, że jak nie będą realizowane raty to decyzja przestaje obowiązywać. Jeden z dłużników odwołał się do SKO i zakwestionował to. SKO przyznało mu rację i wskazało, że nie możemy zawierać takich warunków. Radca prawny powiedział nam to samo. Dlatego nie robimy już takich rzeczy.

W obecnych decyzjach nie mamy takich warunków. Chciałam stopniowo u Komornika podejmować zawieszone postępowanie. Nie zapłaci trzech rat to siu do komornika wniosek o egzekucję tego co mi zalega. Ale Komornik wezwał mnie do sprecyzowania czego chce. Czy chce zawiesić dalej w całości czy w całości podjąć. Dłużnik ma raty wyznaczone do 30.06.2017r. więc jeszcze trochę czasu. Nie wiem co z tym fantem zrobić.
kaffi
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 20 lut 2017, 10:02

zawieszasz postępowanie u komornika w przypadku rat? przekazujesz mu decyzję ratalna?
gość1260

Napisano: 23 lut 2017, 18:16

gość1260 pisze:zawieszasz postępowanie u komornika w przypadku rat? przekazujesz mu decyzję ratalna?
Tak tak zawieszam postępowanie oraz wnioskuje o uchylenie czynności egzekucyjnych bo jak nie zawieszę i komornik powiedzmy zajmie wynagrodzenie to dłużnik nie będzie miał jak rat płacić. Do takiego wniosku podpinam kserokopię decyzji o ratach.
kaffi
Referent
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x