Czy mimo tej dziwnej daty w SG możemy jej nadal płacić świadczenia?
A ja jestem ciekawa jak straciła status skoro nie wyjeżdżała z Polski, jak chcesz zweryfikować czy jeździła czy nie to idziesz do usc i oni w źródle mają wszystko każdy przyjazd i wyjazdzielonypłatek pisze: ↑03 cze 2025, 14:17Osoba pobiera świadczenia rodzinne. Przed każdą wypłatą świadczenia jest weryfikowana w rejestrze PESEL i straży granicznej. I do tej pory wszystko było ok - w rejestrze PESEL jest status UKR a w SG była data 30.09.2025 r. A teraz przy weryfikacji w SG jest data 15.05.2022 r.Wezwaliśmy Panią do wyjaśnień. Pani przedstawiła paszport z którego wynika że od wjazdu do Polski nie wyjeżdżała poza granicę PL, dodatkowo napisała oświadczenie. Dzwoniła do SG i tam nie uzyskał żadnej pomocy i informacji. W rejestrach PESEL nadal ma status UKR.
Też nie wiem, jak go straciła... do kwietnia 2025 w rejestrze była data 30.09.2025 a już w maju 2025 data 15.05.2022.....i nikt nie potrafi tego wyjaśnićanetag pisze: ↑04 cze 2025, 12:20A ja jestem ciekawa jak straciła status skoro nie wyjeżdżała z Polski, jak chcesz zweryfikować czy jeździła czy nie to idziesz do usc i oni w źródle mają wszystko każdy przyjazd i wyjazdzielonypłatek pisze: ↑03 cze 2025, 14:17Osoba pobiera świadczenia rodzinne. Przed każdą wypłatą świadczenia jest weryfikowana w rejestrze PESEL i straży granicznej. I do tej pory wszystko było ok - w rejestrze PESEL jest status UKR a w SG była data 30.09.2025 r. A teraz przy weryfikacji w SG jest data 15.05.2022 r.Wezwaliśmy Panią do wyjaśnień. Pani przedstawiła paszport z którego wynika że od wjazdu do Polski nie wyjeżdżała poza granicę PL, dodatkowo napisała oświadczenie. Dzwoniła do SG i tam nie uzyskał żadnej pomocy i informacji. W rejestrach PESEL nadal ma status UKR.