ukrainka, brak pesla i problem pozyskaniem danych
-
- Referent
- Zajmuję się: sr
- Kontakt:
ukrainka, brak pesla i problem pozyskaniem danych
Tak jak wyżej- brak pesla, ale wprowadziłam wszystkie niezbędne numery paszportu i karty i sygnity nie chce udostepnic mi danych z zus i skarbówki pomimo ze małżeństwo o którym mowa pracuje od 2015 r. legalnie na terenie gminy.
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/FA/500+
- Kontakt:
Re: ukrainka, brak pesla i problem pozyskaniem danych
mam tak samo jak ty, tyle że pracuje na programie ZETO KOSZALIN, mam zamiar napisać do urzędu skarbowego i zus o zaświadczenia, podam numer z karty pobytu i mam nadzieję, że to wystarczy
-
- Referent
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
ja pisałam do ZUS i skarbówki 

-
- Referent
- Zajmuję się: sr
- Kontakt:
No to ja też musze, z pitów dochód jak wzieam to mi sie łapia ale przeciez mogli miec ulge na dzieci za 2015 r.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Witam a co w takiej sytuacji
Wniosek zlozony na NIE WNOSZĘ, wioskodawca jest rozwiedzona, trojka dzieci, kazdo z innym, tzn ojcem 1 jest byly maz, ojcem drugiego jest ukrainiec a 3 z Wielkiej Brytanii. Ten pan z Anglii jest w skladzie rodziny, wiec nie musi miec zasadzpmych alimentow ale czy musze ich jakos sprwawdzic? Matka twierdzi ze mieszkaja w Polce, ale nie moge sprawdzic tego ojca w rejestrze Pesel bo nie ma Peselu, i co z tym fantem?
Wniosek zlozony na NIE WNOSZĘ, wioskodawca jest rozwiedzona, trojka dzieci, kazdo z innym, tzn ojcem 1 jest byly maz, ojcem drugiego jest ukrainiec a 3 z Wielkiej Brytanii. Ten pan z Anglii jest w skladzie rodziny, wiec nie musi miec zasadzpmych alimentow ale czy musze ich jakos sprwawdzic? Matka twierdzi ze mieszkaja w Polce, ale nie moge sprawdzic tego ojca w rejestrze Pesel bo nie ma Peselu, i co z tym fantem?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ZR/ŚW
- Kontakt:
Odrębne postępowanie na dziecko Anglika i do Urzędu Marszałkowskiego. Jeśli rodzic jest z terenu objętego koordynacją ale mieszka w Polsce i tak należy go sprawdzić.
A do obywateli Ukrainy należy uzupełnić nr cudzoziemca żeby wyszło w ZUS.
US nie poda danych danych jak nie ma peselu, po nipie się wtedy rozliczają i trzeba pisac albo niech przyniosą sami.
A do obywateli Ukrainy należy uzupełnić nr cudzoziemca żeby wyszło w ZUS.
US nie poda danych danych jak nie ma peselu, po nipie się wtedy rozliczają i trzeba pisac albo niech przyniosą sami.
-
- Referent
- Zajmuję się: PS,ŚW,FA,ŚR
- Kontakt:
A na co się powołać wysyłając do ROPSu wniosek z pytaniem o koordynację w przypadku rodzica Anglika, który mieszka w Polsce? W ustawie jest zapis, że jeżeli "przebywa" poza granicami ....
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
opsik28 pisze:A na co się powołać wysyłając do ROPSu wniosek z pytaniem o koordynację w przypadku rodzica Anglika, który mieszka w Polsce? W ustawie jest zapis, że jeżeli "przebywa" poza granicami ....
No wlasnie na co?
Oprócz ukrainka, brak pesla i problem pozyskaniem danych - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
ślub w październiku, mąż w zakładzie karnym
Alimenty z renty, czy odliczać od dochodu
Ugoda zatrwierdzona przez sąd
Zwrot części ulgi z podatku a prawo do św
Staż unijny w 2016 r. utracamy?
Kserokopia zaświadczenia o zarobkach
Rodzina z Ukrainy a świadczenie wychowawcze
wniosek na 1 dziecko - jak zrobić?
stypendium dla bezrobotnych (staż) a potem zatrudnienie w Ur
500 + dodatek do wynagrodzenia czy zwiększone wynagrodzenie
Dziecko dobrowolnie u matki sądownie u ojca
dochód z ryczałtu a dane z ZUS/ Empatia