ukrainka, brak pesla i problem pozyskaniem danych

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
julk@@@
Referent
Zajmuję się: sr
Kontakt:

ukrainka, brak pesla i problem pozyskaniem danych

Post autor: julk@@@ »

Tak jak wyżej- brak pesla, ale wprowadziłam wszystkie niezbędne numery paszportu i karty i sygnity nie chce udostepnic mi danych z zus i skarbówki pomimo ze małżeństwo o którym mowa pracuje od 2015 r. legalnie na terenie gminy.
root
Referent
Zajmuję się: ŚW/FA/500+
Kontakt:

Re: ukrainka, brak pesla i problem pozyskaniem danych

Post autor: root »

mam tak samo jak ty, tyle że pracuje na programie ZETO KOSZALIN, mam zamiar napisać do urzędu skarbowego i zus o zaświadczenia, podam numer z karty pobytu i mam nadzieję, że to wystarczy
sanna
Referent
Zajmuję się: KDR
Kontakt:

Post autor: sanna »

ja pisałam do ZUS i skarbówki ;)
julk@@@
Referent
Zajmuję się: sr
Kontakt:

Post autor: julk@@@ »

No to ja też musze, z pitów dochód jak wzieam to mi sie łapia ale przeciez mogli miec ulge na dzieci za 2015 r.
pagap
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: pagap »

Witam a co w takiej sytuacji

Wniosek zlozony na NIE WNOSZĘ, wioskodawca jest rozwiedzona, trojka dzieci, kazdo z innym, tzn ojcem 1 jest byly maz, ojcem drugiego jest ukrainiec a 3 z Wielkiej Brytanii. Ten pan z Anglii jest w skladzie rodziny, wiec nie musi miec zasadzpmych alimentow ale czy musze ich jakos sprwawdzic? Matka twierdzi ze mieszkaja w Polce, ale nie moge sprawdzic tego ojca w rejestrze Pesel bo nie ma Peselu, i co z tym fantem?
Mewica
Praktykant
Zajmuję się: ZR/ŚW
Kontakt:

Post autor: Mewica »

Odrębne postępowanie na dziecko Anglika i do Urzędu Marszałkowskiego. Jeśli rodzic jest z terenu objętego koordynacją ale mieszka w Polsce i tak należy go sprawdzić.

A do obywateli Ukrainy należy uzupełnić nr cudzoziemca żeby wyszło w ZUS.
US nie poda danych danych jak nie ma peselu, po nipie się wtedy rozliczają i trzeba pisac albo niech przyniosą sami.
opsik28
Referent
Zajmuję się: PS,ŚW,FA,ŚR
Kontakt:

Post autor: opsik28 »

A na co się powołać wysyłając do ROPSu wniosek z pytaniem o koordynację w przypadku rodzica Anglika, który mieszka w Polsce? W ustawie jest zapis, że jeżeli "przebywa" poza granicami ....
pagap
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: pagap »

opsik28 pisze:A na co się powołać wysyłając do ROPSu wniosek z pytaniem o koordynację w przypadku rodzica Anglika, który mieszka w Polsce? W ustawie jest zapis, że jeżeli "przebywa" poza granicami ....

No wlasnie na co?
ODPOWIEDZ