mam pytanko bo juz się gubię jak osoby mi wpisują ulge na dzieci na wnioskach bo poprostu tak robią to ją doliczam, a jak w empatii mi nie wyskakuje taka ulga albo ze osoba nie złozyła pit 36 lub 37 to co robicie??
i co ta jest ta ulga niewykorzystana co z nią robię?
magdaforman pisze:mam pytanko bo juz się gubię jak osoby mi wpisują ulge na dzieci na wnioskach bo poprostu tak robią to ją doliczam,
nic Ci nie wpisują
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
do dochodu liczy sie tylko ta czesc ulgi,ktora jest ponad zwrocony podatek...ktos kto nie zlozyl PITa za 2016 rok mogl dostac w 2016 ulge, ktora trzebna liczyc, bo ta ulga wynika z rozliczenia za rok 2015, tyle ze US ja nam sprezentowal w 2016 - dlatego ktos mogl miec w US dochod za 2016 zero a ulge jednak miec, jesli pracowal w 2015 i nie mial dosc podatku,zeby wykorzystac cala ulge na dzieci
no nie wiem czy w Amazisie dobrze.......
bo wyskakuje mi coś takiego: kwota zwrotu z tytułu niewykorzystanej ulgi na dzieci: 3416,75
I mam tę kwotę wliczać czy nie??? bo już zgłupiałam