Ulga prorodzinna i zwrot z podatku - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: wczoraj, 12:18

Witam, zastanawiam się jak doliczacie ulgę prorodzinną osobom, którym całą ulgę prorodzinną zabiera komornik? Mam przypadek osoby, która rozliczyła się w marcu i składa wniosek o dodatek w maju, czy wy liczycie ulgę prorodzinną na miesiąc w którym został złożony pit? Chodzi mi właśnie o takie osoby którym cała ulgę zabiera komornik i nie jest w stanie określić kiedy dokładnie był by ten dochód gdyby nie komornik?
ope123
Stażysta
Od: 30 mar 2021, 20:28
Zajmuję się: DM.DE

Napisano: wczoraj, 12:31

ulge prorodzinna biorę pod uwage jezeli w miesiacach branych pod uwage została faktycznie wypłacona mimo, że zajął ją komornik.
Mikolaze
Referent
Od: 05 lis 2021, 20:42
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe

Napisano: wczoraj, 12:44

liczymy miesiąc , w którym była wypłacona, a nie miesiąc w którym się osoba rozliczała-składając pit
lusia&lusia
Referent
Od: 27 sty 2017, 20:26
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne, dodatek osłonowy, węglowy itp.

Napisano: wczoraj, 13:01

A co w przypadku gdy zwrot w ogóle nie przychodzi do danej osoby tylko od razu US przelewa komornikowi całą kwotę?
ope123
Stażysta

Napisano: wczoraj, 13:02

ope123 pisze:
wczoraj, 13:01
A co w przypadku gdy zwrot w ogóle nie przychodzi do danej osoby tylko od razu US przelewa komornikowi całą kwotę?
mimo wszystko liczysz do dochodu, nas ich długi nie interesują :lol:
lusia&lusia
Referent
Od: 27 sty 2017, 20:26
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne, dodatek osłonowy, węglowy itp.

Napisano: wczoraj, 13:21

Tak ja wiem ze liczę chodzi mi tylko o to ze nie wiem w jakim miesiacu to doliczyc bo nie wiem kiedy by dostali zwrot na konto bankowe bo przeciez wszytsko jest przelewane od razu do komornika
ope123
Stażysta

Napisano: wczoraj, 14:22

ope123 pisze:
wczoraj, 13:21
Tak ja wiem ze liczę chodzi mi tylko o to ze nie wiem w jakim miesiacu to doliczyc bo nie wiem kiedy by dostali zwrot na konto bankowe bo przeciez wszytsko jest przelewane od razu do komornika
To może niech wnioskodawca weźmie pismo od komornika o tym kiedy kasa została ściągnięta.
Powinien udzielić takiej informacji.
Filimer
Praktykant
Od: 03 lut 2023, 13:19
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe, KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x