czytam na forum w sprawie tej ulgi prorodzinnej i jak widzę każdy ma inny punkt widzenia. Czy ktoś się już pytał jak go wliczyć? bo jeżeli chodzi o to że do dochodu wliczany jest dochód jak w świadczeniach rodzinnych to ulga prorodzinna jest wliczana ale tez dzielona na 12 miesięcy. tu dla mnie jest trochę niezrozumiałe dlaczego mamy liczyć całość jeżeli powinniśmy brać dochód jak w rodzinnym ?
w rodzinnym sie bierze dochód za 12 miesiecy...ale u nas dochód jaki został uzyskany w ostatnich 3 miesiącach...i jezeli bylo wyplacone cos w tych 3 miesiacach to wpisujemy wszystkobeatab pisze: ↑28 lip 2021, 11:17czytam na forum w sprawie tej ulgi prorodzinnej i jak widzę każdy ma inny punkt widzenia. Czy ktoś się już pytał jak go wliczyć? bo jeżeli chodzi o to że do dochodu wliczany jest dochód jak w świadczeniach rodzinnych to ulga prorodzinna jest wliczana ale tez dzielona na 12 miesięcy. tu dla mnie jest trochę niezrozumiałe dlaczego mamy liczyć całość jeżeli powinniśmy brać dochód jak w rodzinnym ?
jest wiele nieścisłości w tym wszystkim że idzie się pogubić.
Po drugie nie każdy nam wyjawi ze akurat dostał pieniądze z ulgi prorodzinnej.
Pracuję tez na FA i mam świadomość kto i jaki dochód ma z ulgi prorodzinnej i teraz tez jest problem... za który rok?
do rodzinnego mamy dochody za 2019 ( jeszcze ) od listopada bierzemy już za 2020 r. hmmmmm .....
głowa mnie rozbolała od tego myślenia.... ktoś może mi rozjaśnić? co i jak i za który rok ?