um. st orzeczeniu niepełnosprawność - nie da się ustalić ??? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 17 cze 2015, 10:00

złożyła Pani wniosek o zasiłek pielęgnacyjny w orzeczniu ma umiarkowany stopień a niepełnosprawność - nie da sie ustalić czy daję odmowę ???
ja :)

Napisano: 17 cze 2015, 10:14

A może ma jakies wczesniejsze orzeczenie z którego wynika od kiedy jest niepełnosprawna bo w chwili obecnej to ja bym nie przyznała skoro nie ma wskazania czy przez 21 r. życia stała sie niepełnosprawna.
mok

Napisano: 17 cze 2015, 10:28

kiedyś na szkoleniu mówił Pan że traktować to jakby niepełnosprawność powstała przed 21 rokiem życia ale ja dziękuję bardzo przyznam a kto potem będzie oddawał te pieniądze jak okaże się że jest źle przyznane

Napisano: 17 cze 2015, 10:31

Miałam identyczną sprawę kiedyś, dałam odmowę, poszło do SKO, utrzymali w mocy .
Diabolina
Awatar użytkownika
Referent
Od: 03 lip 2014, 8:36
Zajmuję się:

Napisano: 17 cze 2015, 12:42

ja też dam odmowę

Napisano: 17 cze 2015, 12:57

no fakt lekarz nie może ustalić a my jesteśmy bardziej "boscy" i wiemy od kiedy ODMOWA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ilona55

Napisano: 17 cze 2015, 13:05

niech zwróci się o zmianę zapisu w orzeczeniu żeby wpisali kiedy powstała niepełnosprawność
oliwia1234

Napisano: 17 cze 2015, 13:06

ilona55 pisze:no fakt lekarz nie może ustalić a my jesteśmy bardziej "boscy" i wiemy od kiedy ODMOWA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
boscy powiadasz ? .. a ty jak interpretujesz takie orzeczenie ? .. pewna jesteś,że przed 21 rż a może w wieku lat 30 powstała niepełnosprawność :)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 17 cze 2015, 13:20

nie wiem czy jesteśmy boscy czy nie :) wiem jedno jak źle przyznam ja za to odpowiadam wiem co mówię i jestem już ostrożna my mamy bardzo odpowiedzialną pracę bo przyznajemy pieniądze, składają ludzie wnioski powinni czytać pouczenia stosować się do nich a potem co nie zgłaszają dochodów i innych zmian a kto jest winny MY bo jesteśmy w ich oczach urzędasami i tym podobnych określeń używają :) jestem dla ludzi naprawdę miłą pomagam wypełniac wnioski traktuję ich wyjątkowo ale niestety jak coś się dzieje nie daj Boże nienależnie pobranych udusiliby człowieka im sie nalezy i już nieważne że podjęli pracę czy tym podobne sytuacje więc wolę niech się odwoła do kolegium i nie obchodzi mnie czy ktoś powie że jestem boska czy nie

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x