umorzenie - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 07 lip 2015, 0:07

Powiedzcie mi proszę jaki czynnoścxi powinnam podjąc gdy dłużnik wniósł o umorzenie należności łącznie z odsetakmi
- Było wszczete postepowanie, potem decyzja o zwrocie, potem odwołanie dłużnika do SKO i prosba o uchylenie dec,
- sKO dało ponownego rozpatrzenia no wiec my znowu wszczęcie, decyzja o zwrocie i zaraz po niej dłużnik wystąpił do nas z wnioskiem o własnie umorzenie należności łacznie z odsetkami opisując w tym wniosku swoją sytuacje zdrowotna i finansową

Co dalej czy jeżeli nie ma zastosowania art. 30 ust. 2 to odmawiamy umorzenia czy jeszcze przed wydaniem tej decyzji odmownej powinnam przeprowadzac z nim wywiad badz żadac jakiegos owsiadzcenie pomimo, że we wniosku o umorzenie on opisał swoją sytuacje zdrowotną i finansową ????
oluskaa

Napisano: 07 lip 2015, 8:54

podpowiedzcie proszę
oluskaa

Napisano: 07 lip 2015, 10:58

u nas podstawą do rozpatrzenia takiego wniosku jest rozeznanie sytuacji bytowej DA, więc stosowny wywiad.
ODA

Napisano: 07 lip 2015, 11:07

ODA czyli ma pisac do OWD o przeprowadzenie wywiadu a jesli ak to na jakiej podstawie?
oluskaa

Napisano: 07 lip 2015, 11:16

jak sko dawało Tobie do ponownego rozpatrzenia to czemu robiłaś od nowa wszczęcie? przecież miałaś wszczęte postępowanie.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Napisano: 07 lip 2015, 11:55

ja FA przejełam po kimś i ta osoba robiła zawsze wszczecia w takim przypadku, dlatego teraz chce sie upewniec i robic juz poprawnie tylko jesli mam przeprowadzic to ma pisac do OWD o przeprowadzenie wywiadu z jaka podstawa
oluskaa

Napisano: 07 lip 2015, 14:25

czyli pisac do OWD POMOŻCIE?
oluskaa

Napisano: 07 lip 2015, 14:40

a sprawdzałeś czy osoba czasem nie spłaca, bo może chce umorzenia na podstawie art 30 ust 1
jann

Napisano: 07 lip 2015, 15:11

nic ani grosza nie wpłaciła do tej pory DOstanie decyzje odmowna ale nie wiem jak mam zrobic z tym wywiadem juz
oluskaa

Napisano: 08 lip 2015, 11:13

piszemy do OWD o informację o sytuacji materialno - bytowej DA i ją otrzymujemy. Przecież OWD przeprowadza wywiad z DA i posiada informację o jego sytuacji.
OWD

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x