umorzenie nalezności - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 15 lis 2016, 9:35

SKO uchyliło decyzję i przekazało do ponownego rozpatrzenia, jaka jest dalsza procedura?
gość1260

Napisano: 15 lis 2016, 10:09

ponownie rozpatrujesz uwzględniając zalecenia SKO
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 15 lis 2016, 10:13

ale informuje stronę w pierwszej kolejności że zostanie ponownie wydana decyzja i o art. 10 i 73 kpa? i czy biorę pod uwagę aktualna sytuację dłużnika? wszystko analizuje od nowa?
gość1260

Napisano: 15 lis 2016, 10:34

a jakie masz zalecenia SKO? Zasadniczo bazuje się na tym co już masz, dłużnika nie informujesz
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 15 lis 2016, 11:03

głównie chodzi o wywiad srodowiskowy, zostały załączone wszystkie pisma dokumentujące podejmowane próby przez pracownika socjalnego aby ten wywiad z dłużnikiem przeprowadzić ale nie moża było go zastać, a na wezwania nie stawiał się. Teraz zapewne bedzie tak samo, więc nawet nie wiem jak mam do tego podejsć. Druga kwestia to kwota umorzenia. Dłużnik złożył o umorzenie należności w całości łącznie z odsetkami, jak dla mnie czytelne podanie. sprawa leżała ponad rok w sko czyli obecna sytuacja się zmieniła więc chyba obecne dochody należy wziąć pod uwagę myślę. i jeszcze jedno, co to znaczy sytuacja rodziny z ustawy, czy jeśli małżeństwo ma rozdzielność majątkową to nie bierzemy pod uwagę żony?
gość1260

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x