Umorzenie postępowania - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 26 cze 2014, 9:46

od pażdziernika 2013 roku na wniosek wierzyciela, wypłacamy swiadczenia z FA, egzekucja skuteczna
teraz komornik sadowy przysłał postanowienie o umorzeniu postępowania egzekucyjnego w uzasadnieniu podając ze egzekucja była prowadzona na wniosek matki, alimentowany w sierpniu 2013 roku na który wypłacany jest fundusz ukończył 18 lat i wnioskodawca przestał go reprezentować alimentowany był wzywany do komornika do złozenia wniosku egzekucyjnego, zgłosił się ale mimo to wniosku takiego nie złożył, więc umorzono postępowanie
proszę powidzcie jesli ktoś miał teki przypadek co z tym fantem zrobic,
kobitka zrobiła wszystko co należy, my równiez
a co teraz ma to zwrocić ????
pro
Karina.

Napisano: 26 cze 2014, 10:13

a od kiedy postanowienie o umorzeniu postępowania egzekucyjnego
totko

Napisano: 26 cze 2014, 13:16

a od 1.10 2013r.
i to mnie właśnie niepokoi,
co z tym fantem
Karina.

Napisano: 27 cze 2014, 14:25

podpowie ktoś co mam teraz zrobić?
czy kobitka powinna zwracać????
jaki artykół
Karina.

Napisano: 27 cze 2014, 14:43

skoro był pełnoletni to jakie mieliście zaświadczenie od komornika ?? powinno być na tego pełnoletniego wystawione już nie wspomnę o złożeniu wniosku przez niego, dlaczego matka składała ?? :roll:
pres

Napisano: 27 cze 2014, 14:53

zaświadczenie o bezs.od komornika było właśnie na matkę
wniosek również matka złożyła, syn złożył pełnomocnictwo na matkę, które podpisał w mojej obecności
Karina.

Napisano: 27 cze 2014, 15:05

okej złożył pełnomocnictwo, ja zawsze właśnie pełnoletnich wysyłam do komornika żeby to na nich było już zaświadczenie bo kiedys mi komornik przysyła takie zaświadczenia o umorzeniu post. jak już byli pełnoletni ale nie złożyli kontynuacji prowadzenia egzekucji tylko dobrze że już u nas nie było już nic wypłacane :)
pres

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x