Witam, mam parę pytań dot. umowy moduł 1:
jaki typ płatności zaznaczyć: transze czy refundacja. konkretnie chodzi mi o obszar B4
umowa moduł 1
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
Re: umowa moduł 1
my dajemy refundacje we wszystkich wnioskach w m1
- MIŚKA
- Referent
- Zajmuję się:
dzisiaj dostałam taką odpowiedz z PFRON:MIŚKA pisze: 17 lip 2020, 13:36 Witam, mam parę pytań dot. umowy moduł 1:
jaki typ płatności zaznaczyć: transze czy refundacja. konkretnie chodzi mi o obszar B4
transze wykorzystujemy, kiedy chcemy wypłacić pieniądze "z góry", a rozliczenie i potrzebne dokumenty (faktura) mają być przekazane po wypłacie dofinansowania.
Zaś refundacje wykorzystujemy wówczas, gdy dany wnioskodawca najpierw się rozlicza, a dopiero później są wypłacane pieniądze.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Dofinansowania PFRON.
- Kontakt:
Idąc tym tropem, czy w MII przy osobach, które mają wypłacany TYLKO dodatek, nie powinniśmy zaznaczyć własnie refundacji? Może wtedy byłby mniejszy problem ze złożeniem rozliczenia? Ktoś ma doświadczenie w tym zakresie?MIŚKA pisze: 21 lip 2020, 11:47dzisiaj dostałam taką odpowiedz z PFRON:MIŚKA pisze: 17 lip 2020, 13:36 Witam, mam parę pytań dot. umowy moduł 1:
transze wykorzystujemy, kiedy chcemy wypłacić pieniądze "z góry", a rozliczenie i potrzebne dokumenty (faktura) mają być przekazane po wypłacie dofinansowania.
Zaś refundacje wykorzystujemy wówczas, gdy dany wnioskodawca najpierw się rozlicza, a dopiero później są wypłacane pieniądze.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: środki PFRON
- Kontakt:
Ja tak robię, jeżeli jest czesne i dodatek robię transze a jeżeli będzie to na pewno jedna płatność to jest to refundacja.PCPR-DLN1 pisze:Idąc tym tropem, czy w MII przy osobach, które mają wypłacany TYLKO dodatek, nie powinniśmy zaznaczyć własnie refundacji? Może wtedy byłby mniejszy problem ze złożeniem rozliczenia? Ktoś ma doświadczenie w tym zakresie?MIŚKA pisze: 21 lip 2020, 11:47dzisiaj dostałam taką odpowiedz z PFRON:MIŚKA pisze: 17 lip 2020, 13:36 Witam, mam parę pytań dot. umowy moduł 1:
Transze są tak naprawdę po to jeżeli beneficjent musi złożyć więcej niż jeden wniosek o rozliczenie.
Oprócz umowa moduł 1 - System Obsługi Wsparcia finansowanego ze środków PFRON - SOW przeczytaj również:
Jak postępujecie w przypadku niższego progu punkotwego Mod I
Rozliczenie moduł II
Wniosek złożony przez wnioskodawce
Jak podpiąć w SOW załącznik 2 do umowy Moduł I
Wyplata dodatku
Wniosek o rozliczenie Moduł II
problem z rozliczeniem moduł I
rozliczenie w imieniu wnioskodawcy
podpis kwalifikowany w pismach
Zadanie D
Rozliczenie samego dodatku w sow
RAPORTY W SOW I OŚWIADCZENIE