umowa moduł 1

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MIŚKA
Referent
Zajmuję się:

umowa moduł 1

Post autor: MIŚKA »

Witam, mam parę pytań dot. umowy moduł 1:
jaki typ płatności zaznaczyć: transze czy refundacja. konkretnie chodzi mi o obszar B4
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Re: umowa moduł 1

Post autor: Tomasz1981 »

my dajemy refundacje we wszystkich wnioskach w m1
Awatar użytkownika
MIŚKA
Referent
Zajmuję się:

Post autor: MIŚKA »

MIŚKA pisze: 17 lip 2020, 13:36 Witam, mam parę pytań dot. umowy moduł 1:
jaki typ płatności zaznaczyć: transze czy refundacja. konkretnie chodzi mi o obszar B4
dzisiaj dostałam taką odpowiedz z PFRON:

transze wykorzystujemy, kiedy chcemy wypłacić pieniądze "z góry", a rozliczenie i potrzebne dokumenty (faktura) mają być przekazane po wypłacie dofinansowania.

Zaś refundacje wykorzystujemy wówczas, gdy dany wnioskodawca najpierw się rozlicza, a dopiero później są wypłacane pieniądze.
PCPR-DLN1
Stażysta
Zajmuję się: Dofinansowania PFRON.
Kontakt:

Post autor: PCPR-DLN1 »

MIŚKA pisze: 21 lip 2020, 11:47

transze wykorzystujemy, kiedy chcemy wypłacić pieniądze "z góry", a rozliczenie i potrzebne dokumenty (faktura) mają być przekazane po wypłacie dofinansowania.

Zaś refundacje wykorzystujemy wówczas, gdy dany wnioskodawca najpierw się rozlicza, a dopiero później są wypłacane pieniądze.
Idąc tym tropem, czy w MII przy osobach, które mają wypłacany TYLKO dodatek, nie powinniśmy zaznaczyć własnie refundacji? Może wtedy byłby mniejszy problem ze złożeniem rozliczenia? Ktoś ma doświadczenie w tym zakresie?
pawcio416
Stażysta
Zajmuję się: środki PFRON
Kontakt:

Post autor: pawcio416 »

PCPR-DLN1 pisze:
MIŚKA pisze: 21 lip 2020, 11:47

Idąc tym tropem, czy w MII przy osobach, które mają wypłacany TYLKO dodatek, nie powinniśmy zaznaczyć własnie refundacji? Może wtedy byłby mniejszy problem ze złożeniem rozliczenia? Ktoś ma doświadczenie w tym zakresie?
Ja tak robię, jeżeli jest czesne i dodatek robię transze a jeżeli będzie to na pewno jedna płatność to jest to refundacja.
Transze są tak naprawdę po to jeżeli beneficjent musi złożyć więcej niż jeden wniosek o rozliczenie.
ODPOWIEDZ