Czy miał może ktoś takie coś jak - " UMOWA TRÓJSTRONNA O STAŻ ZAWODOWY W RAMACH PROJEKTU i czy należy z tego robić uzysk? Jest to współfinansowane przez Unię Europejską , zawarte na 5 miesięcy i zwolnione z podatku dochodowego. Doliczalibyście to?
W kodzie ubezpieczenia jest:
092000-osoba pobierająca stypendium w okresie odbywania szkolenia, stażu lub przygotowania zawodowego dorosłych, na które została skierowana przez pow.
Nie wiem jak to rozumieć, umowa jest zawarta pomiędzy tą Panią, tym stowarzyszeniem a sklepem w którym Pani odbywa ten staż. Nie wiem co robić , jak dodam to jej przekroczy.
Przeważnie osoby te muszą być wyrejestrowane z PUP ponieważ ubezpiecza je organizator szkoleń i staży (w tym wypadku stowarzyszenie). Ja w takim przypadku nie doliczałem tego dochodu.
Niestety 100% pewnej odpowiedzi co zrobić to raczej nikt Ci nie da. Ja uważam, że w tym wypadku nie ma mowy o osobie bezrobotnej, ale są tu też koledzy/koleżanki mający zupełnie odmienne zdanie na ten temat.
Ja doliczyłam Panu, którego córka zawarła umowę trójstronną o praktykę zawodową, nie mam pewności ale doliczyłam, dochód przekroczył. Kazałam się odwołać zobaczymy co na to SKO.
ok myślę doliczyć ten staż. Ale teraz pytanie jak byście zrobili? Ona rozpoczęła ten staż 12 listopada 2018r., i pierwsze wynagrodzenie za listopad 2018r.zostało wypłacone 9 stycznia 2019r, a drugie wynagrodzenie za grudzień 2018r. zostało wypłacone 8 stycznia 2019r. Chodzi o to że dzień po dniu ale w tym samym miesiącu. Jak zrobić bo będzie przekroczenie. Uchylić od lutego ? czy od Marca?