Up a dodatek mieszkaniowy - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 28 sty 2016, 22:02

Mam pytanie.
Skonczyla mi sie renta rodzinna skladam teraz o dodatek mieszkaniowy i nie jestem zarejestrowana w urzedzie pracy. Wymagaja odemnie zaswiadczenia z UP. Gdzie mnie nie ma. Czy ja mam obowiazek sie rejestrowac skoro nie chce tam byc? Nie rozumiem i co chodzi. Nie moge napisc oswiadczenoa ze jestem bezrobotna?
Pytanie

Napisano: 29 sty 2016, 11:17

Kiedy skończyła się renta rodzinna i kiedy składasz wniosek o dodatek mieszkaniowy?
Pusia

Napisano: 29 sty 2016, 22:16

Otóż właśnie, to może pomóc wyjaśnić.

Od siebie dodam jedynie, że dodatek nie jest uzależniony od zarejestrowania w urzędzie pracy. W każdym przypadku chodzi o ustalenie wszystkich dochodów w wymaganym okresie i możliwie podparcie je dokumentami. Jeśli zaświadczenia o dochodach brak, to zazwyczaj pisze się wyjaśnienie na zasadzie specjalnego oświadczenia.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 30 sty 2016, 0:17

Renta skończyła się w listopadzie.
Składam w lutym.
Dochód
listopad 2015 renta rodzinna
Grudzien 2015 brak
Styczen 2015 brak
Nie zarejestrowana w UP. Czyli to nie jest obowiazkowe? Nie moga mi narzucic tego ze mam tam isc i juz?
Pytanie

Napisano: 31 sty 2016, 21:53

Uregulowanie sytuacji przez zarejestrowanie w UP jest zawsze pożądane (wtedy urząd pracy w jakimś stopniu ją kontroluje), w przeciwnym wypadku pojawiają się wątpliwości. Wyzwaniem wnioskodawcy jest przede wszystkim przekonująco wyjaśnić dochody lub ich brak.

Spokojnie więc, a w razie czego będziemy potrafili doradzić jak sobie poradzić.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 01 lut 2016, 10:45

Mam też takie osoby, które nie są zarejestrowane w PUP i wcale od nich tego nie wymagam, po prostu piszą w oświadczeniu że w danym okresie nie były zarejestrowane.
Pusia

Napisano: 03 lut 2016, 22:45

Nie wymagam
Nie interesuje mnie to
Interesuna mnie dochody.
Nowyp

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x