UP i TW a dłuznik w wiezieniu - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 02 kwie 2015, 9:55

Witam. Czy robicie UP i TW w przypadku gdy dłużnik alim. został osadzony w ZK ???
Pewnie temat poruszany wielokrotnie, ale dawno mnie tu nie było ...podpowiedzcie ;)))))
Ren

Napisano: 02 kwie 2015, 10:10

temat poruszany wielokrotnie ale i zdania sa podzielone- kiedys robiłam, ale US zawsze umarzaja postepow. ze wzgleduy że dłuznik jest w ZK- teraz czekam aż opuści ZK i dopiero wystawiam TW
wiem wiem- US nie może umorzyć z tego względu- ale to jak kopanie sie z koniem...
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 02 kwie 2015, 10:29

Ja wysyłam TW jak dłużnik siedzi w zakładzie karnym, bo może też pracować a poza tym nie zawsze jest umarzane to zależy od urzędu skarbowego. Przyjmując strategię Małek Mi kontrola może zarzucić że nic nie robimy z należnością, a tak jak mamy zwrócony czy umorzony nic się nie czepi
paco
Awatar użytkownika
Referent
Od: 23 gru 2014, 20:46
Zajmuję się:

Napisano: 02 kwie 2015, 10:32

paco pisze:Ja wysyłam TW jak dłużnik siedzi w zakładzie karnym, bo może też pracować a poza tym nie zawsze jest umarzane to zależy od urzędu skarbowego. Przyjmując strategię Małek Mi kontrola może zarzucić że nic nie robimy z należnością, a tak jak mamy zwrócony czy umorzony nic się nie czepi
masz rację- zgadzam się z toba całkowicie- ja poprostu w tym roku jakos tak im odpuściłam- po tym jak miałam w ubiegłym zwroty- ale prawidłowe działanie to wysyłać ;)
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 02 kwie 2015, 10:47

A co z dłużnikiem nieznanym z miejsca pobytu? wystawiać tytuł czy nie? Pełnomocnik jest wyznaczony tylko do spraw administracyjnych... Do tej pory kończyłam postępowanie na etapie wydania decyzji o zwrocie... ale Pani na ostatnim szkoleniu powiedziała, że to błąd i że powinniśmy wyznaczyć pełnomocnika ds egzekucyjnych i wysłać TW do US W-wa Śródmieście... Co wy na to? Jakie jest wasze zdanie?
kasiula

Napisano: 02 kwie 2015, 14:39

teoretycznie nie bo nie ma organu właściwego dłużnika, ale miałem taka sytuację że wystawiłem na ostatni adres dłużnika i urząd skarbowy egzekwował, jak to nie mam pojęcia
paco
Awatar użytkownika
Referent
Od: 23 gru 2014, 20:46
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x