upierdliwi pracownicy OPS - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 23 lut 2016, 9:27

Witojcie :)
Dziś przyszła do mnie znajoma z sąsiedniej gminy (inne województwo) z prośbą, bym pomogła wypełnić jej druki do SZO na mamę. W ciągu 11 lat pracy w OPSie wiele razy miałam do czynienia z ludźmi, którzy wydeptali ścieżkę do sąsiedniego OPSu, bo wredne babska tam pracujące ciągle się czegoś czepiały. Ileż one dają druków, oświadczeń przez siebie stworzonych? To się w głowie nie mieści. Do SZO oświadczenie, że mąż przebywa za granicą, adres siedziby pracy, że ma dz. gospodarczą, że matka sprawuje opiekę nad dzieckiem.... Najbardziej rozwaliło mnie, że wołają wszystkie zaświadczenia z US, ZUS, PUP i co najśmieszniejsze, oryginał aktu urodzenia 23 letniego dziecka, które od dwóch lat nie mieszka z rodzicami, a z narzeczoną w innej gminie. Może ta gmina nie wie, że istnieje empatia? Przecież zorganizowanie przez nas tych zaświadczeń to tylko chwila, dlaczego oni ganiają swoich klientów po te zaświadczenia?
A przy okazji nadgorliwości tego OPSu zapytam, czy wysyłanie ludzi do OPS, gdzie mają meldunek po zaświadczenie, iż nie pobierają tam świadczeń jest prawne?
Sylia

Napisano: 23 lut 2016, 9:45

Nie ma podstawy prawnej, to łamanie prawa i też mam taki ośrodek w swojej okolicy. Oświadczeń cała masa, absurd goni absurd. Mam wrażenie, że piszesz o tym samym ośrodku.
Namawiamy klientów na wnoszenie skarg ale tego nie robią, niektórzy wolą mieć spokój a niektórzy przychodzą do nas z wnioskami.
Telefony służbowe też nic nie dają, wyjaśnienia pracowników to "kierowniczka tak kazała", na wszystko mają jedną odpowiedź.
kawa i ciasto

Napisano: 23 lut 2016, 10:17

A ładnie to tak psioczyć na koleżanki po fachu.
Iza1

Napisano: 23 lut 2016, 10:20

Nie jesteśmy lekarzami.
kawa i ciasto

Napisano: 23 lut 2016, 10:32

A kto wymaga pomocy medycznej.
Iza1

Napisano: 23 lut 2016, 11:25

Zapraszam do gops w Trz... w podlaskiem. Tam się nawet podań nie rozpatruje tylko odsyła, że się nie należy.A pracownice prawa nie znają bo jak twierdzą, nie muszą.
bob

Napisano: 23 lut 2016, 11:47

Ja w swojej długoletniej pracy nie spotkałam się jeszcze z czymś takim jak nie przyjmowanie podań u nas ten numer by nie przeszedł każdy wniosek musi być ewidencjonowany i nawet klienci chcą potwierdzenia na kopi o dacie przyjęcia wniosku.
Iza1

Napisano: 23 lut 2016, 12:49

podałeś takie dane,ze łatwo znalezć ten ośrodek
Iza1

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem