upłynął termin wazności kdr - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 29 kwie 2022, 13:47

Dzień dobry.
Już dawno nie przyznawał KDR i zapomniałam jak się to po kolei robi .Chodzi mi o przedłuzenie ważności karty. Rodzina miała przyznaną kartę w 2018 r i teraz jedno z nich utraciło do niej prawo gdyż w lutym tego roku skończyło 18 lat.Chłopak przyniósł mi wniosek i wpisał siebie jao wnioskodawcę w poprzednim wniosku wnioskodawcą była matka.Podpowiedzcie jak mam to wprowadzić po kolei w system bo już nic nie wiem .Czekam na podpowiedż . Dziękuję z góry.
żabcia
Stażysta
Od: 20 wrz 2017, 11:35
Zajmuję się: PS/Św/FA

Napisano: 02 maja 2022, 8:15

Normalnie wprowadzasz wniosek. Chłopak będzie wnioskodawcą. Rodzaj wniosku: wniosek dla osoby, która była posiadaczem. Powód: przedłużenie terminu. Rola osoby: dziecko w wieku powyżej 18 roku kontynuujące naukę. Termin ważności będzie do 30.09. roku, w którym kończy naukę w szkole ponadpodstawowej. I chłopak będzie jedynym członkiem rodziny.

Po zatwierdzeniu wniosku robisz POWIĄŻ WNIOSEK Z RODZINĄ i wybierasz tę rodzinę, która tam Ci wyskoczy. Potem już normalnie wydajesz decyzję i zamawiasz kartę.
mopsówna
Stażysta
Od: 13 sie 2021, 11:42
Zajmuję się: KDR, prace społecznie użyteczne, dożywnianie

Napisano: 03 maja 2022, 15:58

Cześć.Serdeczne dzięki Mopsówka.Pozdrawiam jeszcze weekendowo.
żabcia
Stażysta
Od: 20 wrz 2017, 11:35
Zajmuję się: PS/Św/FA

Napisano: 06 maja 2022, 8:18

Mieliście sytuację, że zniknęły dane osoby? Mam wniosek o przedłużenie karty dla dwóch 18to latków z jednej rodziny i okazuje się, że jednego nie ma w systemie. Jego karta jest bez danych osobowych, w starym wniosku też nie jest wpisany. Jakby zniknęły dane. Z kim się kontaktować, żeby to wyjaśnić? Przy okazji zauważyłam, że we wszystkich kartach jest więcej takich osób, gdzie nie ma danych osoby a upłynął termin ważności. Jak to możliwe w ogóle?
Zyta87
Referent
Od: 14 kwie 2016, 8:50
Zajmuję się: ŚW/FA/DM/DO

Napisano: 06 maja 2022, 12:46

PAMIETAJCIE !!!!! Wniosek o wydanie nowej Karty dla osoby, która była jej posiadaczem wiąże się ustawowo ze zwrotem dotychczasowej Karty celem jej unieważnienia( bez względu kiedy minął jej termin ważności). Brak danych wynika z okresu ich przechowywania informacja o anonimizacji danych. Pilnujcie też dat urodzenia takich osób .kartę można wydać tylko do wigilii 25 urodzin jeśli kontynuuje naukę.
Zbychu64
Stażysta
Od: 23 sie 2021, 13:24
Zajmuję się: KDR, Dm,DE, stypendiami i zasiłkami

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x