najpierw piszecie upomnienie do dłuznika, następnie jeżeli w terminie 7 dni nie wpłaci to wystawiacie tytuł wykonawczy tam jest wszysko napisane, nic trudnego. Jeśli chodzi o tytuł wykonawczy to do US wysyłacie dwa egzemplarze (jedną z nich dla zobowiązanego) dwa egzemplarze ewidencji tytułów wykonawczych oraz kserokopię potwierdzenia odbioru upomnienia. Jestem na świażo więć wiem
Sama sobie utworzyłam ewidencję tytułówi wtedy numerujesz i wpisujesz od początku a jeśli chodzi o należność kwotę to tam wpisuje należność główną bo odsetki przecież i tak się jeszcze zmienią
Oczywiście, że łącznie to jest tylko potwierdzenie dla Ciebie że prowadzisz ewidencję tytułów ykonawczych, przecież w tytule wykonawczym też robisz łącznie a nie na m-ce
bo ja mam taki przypadek kobitka pobrała nienaleznie za 3 mies wrzesen, paździ, list. ale za wrzesień i październik była wypłata w październiku w iec w tytule wyko w pisuje w jednej pozycji bo odsetki od tej samej daty za listopat w drugiej pozycji-czy dobrze myśle>