UPOMNIENIE i TYTUŁ WYKONAWCZY - niech się ktoś wypowie

Wybrane tematy:
Informacja o przyznaniu świadczenia pieniężnego Ukraina Wzór decyzji przyznającej zasiłek rodzinny + dodatki ZŁOTÓWKA ZA ZŁOTÓWKĘ CV i adres Wzór umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych do AOON ZUS - pismo o zaprzestaniu płacenia skł. em-rent. Wniosek o udostepnienie dokumentacji medycznej
~Eliza

UPOMNIENIE i TYTUŁ WYKONAWCZY - niech się ktoś wypowie

Post autor: ~Eliza »

wzór UPOMNIENIA - czy ktoś ma? - pomóżcie, proszę
wzór TYTUŁU WYKONAWCZEGO - czy ktoś ma? - pomóżcie, proszę i jak się to załatwia?
~Robert

Re: UPOMNIENIE i TYTUŁ WYKONAWCZY - niech się ktoś wypowie

Post autor: ~Robert »

sciagnij sobie druki IPS, tam masz wzor upomnienia oraz tytułu
~basia

Post autor: ~basia »

też mam ten problem
aga11103
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: aga11103 »

najpierw piszecie upomnienie do dłuznika, następnie jeżeli w terminie 7 dni nie wpłaci to wystawiacie tytuł wykonawczy tam jest wszysko napisane, nic trudnego. Jeśli chodzi o tytuł wykonawczy to do US wysyłacie dwa egzemplarze (jedną z nich dla zobowiązanego) dwa egzemplarze ewidencji tytułów wykonawczych oraz kserokopię potwierdzenia odbioru upomnienia. Jestem na świażo więć wiem
Aga:-*)
~basia

a w ewidencji tyt wykon w pozycji NALEŻNOŚCI KWOTA wpisuje się nielaneżnie pobrana kwote + odsetki naliczone na dzień wydania decyzji o zwrocie?
~basia

a skad bierzecie numery tutułów wokonawczych
aga11103
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Sama sobie utworzyłam ewidencję tytułówi wtedy numerujesz i wpisujesz od początku a jeśli chodzi o należność kwotę to tam wpisuje należność główną bo odsetki przecież i tak się jeszcze zmienią
~basia

ale w tej ewidencji kazda miesiac wypłaty musi być w innej pozycji rozpisany czy łącznie np. rodzaj okresu moze być IX-XI 2007r.
aga11103
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Oczywiście, że łącznie to jest tylko potwierdzenie dla Ciebie że prowadzisz ewidencję tytułów ykonawczych, przecież w tytule wykonawczym też robisz łącznie a nie na m-ce
~basia

bo ja mam taki przypadek kobitka pobrała nienaleznie za 3 mies wrzesen, paździ, list. ale za wrzesień i październik była wypłata w październiku w iec w tytule wyko w pisuje w jednej pozycji bo odsetki od tej samej daty za listopat w drugiej pozycji-czy dobrze myśle>
ODPOWIEDZ