witam!
mam taką sytuacje, Pani miała wydane 7 decyzji o NP i zwrocie, z różnych okresów świadczeniowych i zasiłkowych. Od 4 decyzji się odwołała, od 3 złożyła o umorzenie NP świadczenia wraz z odsetkami,
decyzję żądające zwrotu NP, od których się odwołała, SKO uchyliło mi dwa punkty decyzji a mianowicie odnośnie punktu odsetek tj miałam coś w stylu ,że odsetki wyliczone na dzień wydania decyzji to tyle i tyle, Sko orzekło : " Zobowiązać Panią X do zwrotu ustawowych odsetek od kwot nienależnie pobranego zasiłku rodzinnego ....naliczanych od pierwszego dnia miesiąca.... do dnia spłaty NP"
I Drugi punkt który mi zmienili to miałam, że w terminie 14 dni od dnia otrzymania decyzji, a oni sobie orzekli w terminie 30 dni od dnia, w którym decyzja stanie się ostateczna" w pozostałej części sko utrzymało decyzję w mocy, czyli żądanie zwrotu np. Decyzja SKO jest z 17.09.2018 r. do mnie wpłyneła 1.10.2018 r. nie mam wiedzy kiedy osoba ją odebrała. Odnośnie umorzenia postępowanie nadal się toczy, został przedłużony termin rozpatrzenia, Ale tych co się odwołała i sko orzekło oczywiście nie spłaciła, ani nie wniosła o umorzenie czy rozłożenie na raty. więc muszę robić upomnienia. Tylko teraz upewnijcie mnie. dniem w którym decyzja stanie się ostateczna w przypadku decyzji sko, jest dzień wydania decyzji ?