Upoważnienie dla Przewodniczącego ZI - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 11 wrz 2023, 9:52

Witam.
Czy w regulaminach ZI macie zapis o upoważnieniu przewodniczącego do podejmowania czynności w imieniu zespołu, np. do:

a) powoływania i poszerzania składu Grupy,
b) skierowania osoby stosującej przemoc domową do uczestnictwa w programie korekcyjno-edukacyjnym dla osób stosujących przemoc domową lub programie psychologiczno-terapeutycznym dla osób stosujących przemoc domową,
c) zobowiązania osoby stosującej przemoc domową do zgłoszenia się, w terminie 30 dni od dnia doręczenia skierowania, do uczestnictwa w programie korekcyjno-edukacyjnym dla osób stosujących przemoc domową lub programie psychologiczo-terapeutycznym dla osób stosujących przemoc domową;
d) pouczenia osoby stosującej przemoc domową o obowiązku niezwłocznego dostarczenia grupie diagnostyczno-pomocowej zaświadczeń o zgłoszeniu się do uczestnictwa w programie korekcyjno-edukacyjnym dla osób stosujących przemoc domową lub programie psychologiczo-terapeutycznym dla osób stosujących przemoc domową oraz zaświadczeń o ukończeniu programu korekcyjno-edukacyjnego dla osób stosujących przemoc domową lub programu psychologiczo-terapeutycznego dla osób stosujących przemoc domową;

Co myslicie o takim upoważnieniu? Będziecie mieć w swoich ZI taki zapis?
Karo100
Praktykant
Od: 11 wrz 2023, 9:46
Zajmuję się: PS/ZI

Napisano: 09 paź 2023, 13:23

Też jestem ciekawa jakie będą rozwiązania. To byłoby najprostsze i ułatwiające pracę. Spotkałam się ze stanowiskiem, że zgodnie z art.9a ust.10a grupę gp powołuje zespół. Ale ust.6b mówi, że zespół opracowuje regulamin ..... oraz tryb i sposób powoływania grup dp.
Siedzę nad regulaminem i chyba zrobię tak jak Ty planujesz.
Może ktoś się wypowie?
socjal123
Praktykant
Od: 21 mar 2017, 13:36
Zajmuję się: PS

Napisano: 18 paź 2023, 10:21

czy ma ktoś może regulamin ? i moglby sie podzielić?
oraz jak robicie zarzadzeniem Zespołu tworzycie regulamin - skoro to Zespół opracowywuje go, tak mowiono nam na szkoleniach?
andzia2017
Starszy referent
Od: 11 kwie 2017, 15:04
Zajmuję się: PS, ŚW, FA

Napisano: 18 paź 2023, 10:31

Karo100 pisze:
11 wrz 2023, 9:52
Witam.
Czy w regulaminach ZI macie zapis o upoważnieniu przewodniczącego do podejmowania czynności w imieniu zespołu, np. do:

a) powoływania i poszerzania składu Grupy,
b) skierowania osoby stosującej przemoc domową do uczestnictwa w programie korekcyjno-edukacyjnym dla osób stosujących przemoc domową lub programie psychologiczno-terapeutycznym dla osób stosujących przemoc domową,
c) zobowiązania osoby stosującej przemoc domową do zgłoszenia się, w terminie 30 dni od dnia doręczenia skierowania, do uczestnictwa w programie korekcyjno-edukacyjnym dla osób stosujących przemoc domową lub programie psychologiczo-terapeutycznym dla osób stosujących przemoc domową;
d) pouczenia osoby stosującej przemoc domową o obowiązku niezwłocznego dostarczenia grupie diagnostyczno-pomocowej zaświadczeń o zgłoszeniu się do uczestnictwa w programie korekcyjno-edukacyjnym dla osób stosujących przemoc domową lub programie psychologiczo-terapeutycznym dla osób stosujących przemoc domową oraz zaświadczeń o ukończeniu programu korekcyjno-edukacyjnego dla osób stosujących przemoc domową lub programu psychologiczo-terapeutycznego dla osób stosujących przemoc domową;

Co myslicie o takim upoważnieniu? Będziecie mieć w swoich ZI taki zapis?
Tak, ja tak zrobiłam. tylko oddzielnie mam upoważnienia do tego i tamtego....a i nie zapominajcie, że powinno byc na tych upowaznieniach zapis, że: ,, członkowie Zi upoważniają Przewodniczacą wW IMIENIU ZESPOŁU do....I WYMIENIASZ.... ;)
mopsik1234
Stażysta
Od: 08 lut 2021, 9:47
Zajmuję się: księgowość, odpłatności

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x