Uprawniona osoba za granicą - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 11 wrz 2015, 9:15

Matka wyjechała za granicę, zabrała też w sierpniu 15 córkę. Za wrzesień należy się FA? Czy wzywam do wyjaśnień, dostarczenia zaświadczenia, czy jak? Jestem nowy i zielony, dlatego proszę o pomoc.
Zbych

Napisano: 11 wrz 2015, 12:13

Nie należy się..... nie jesteście juz organem właściwym do wypłaty swiadczeń. Nie wiem skąd macie tą informację, ale wezwanie wyslijcie
HMM..

Napisano: 11 wrz 2015, 13:16

informacja pochodzi od dorosłej córki, która została w Polsce. Złożyła wniosek bez zaświadczeń o dochodzie matki. Powiedziałem, że do składu rodziny wchodzi matka, jeżeli nie są od niej zasądzone alimenty. Córka oburzona powiedziała, ze matka wyjechała za granicę, a młodsza siostra tam będzie chodzić do szkoły. Złożyła wniosek bez matki w składzie rodziny. Wzywam ją do uzupełnienia wniosku, a dalej zobaczymy.
Zbych

Napisano: 11 wrz 2015, 13:35

Zbych pisze:informacja pochodzi od dorosłej córki, która została w Polsce. Złożyła wniosek bez zaświadczeń o dochodzie matki. Powiedziałem, że do składu rodziny wchodzi matka, jeżeli nie są od niej zasądzone alimenty. Córka oburzona powiedziała, ze matka wyjechała za granicę, a młodsza siostra tam będzie chodzić do szkoły. Złożyła wniosek bez matki w składzie rodziny. Wzywam ją do uzupełnienia wniosku, a dalej zobaczymy.

Niech napisze oświadczenie pod odpowiedzialnością, że matka wyjechała..... potem wezwanie do matki....
hmmm..

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x