urlop wychowawczy przekroczony dochód - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 19 wrz 2016, 12:45

WITAM WSZYSTKICH
MAM taki dylemat....otórz przebywam na wychowawczym od rok 2015.09!!! Do 10.31 mam przyznane po wielkiej walce z MOPS...wychowawczy ale juz sie kończy jak wyżej wpomniałam i zaczynaja sie kolejne schody...JAK SIE OKAZUJE DOCHODY ZA ROK 2015 zostały przekrocone o ponad 200 zł....oczywiście śmiech i parodia bo tak szczerze co dochody ze zeszlego roku maja do dnia dzisiejszego!!!ALE PRAWO TO PRAWO....na dzien dzisiejszy z zdochodow jakie posiadam z partnerem spełniamy kryteria bo nie przekraczamy dochodu i na chłopski rozum rodzinne i wychowawcze powinno sie nalezec....i teraz jak ,co ...czy moge złozyc odwołanie do SKO....po kurczę jak mozna brac dochody ze zeszłego roku...(to kolejny absurd)>>>...naszego kochanego PAŃSTWA...JAK KTOS WIE CO NIE CO PROSZE O ODP....DZIEKI POZDRAWIAM KATARZYNA
cambria

Napisano: 21 paź 2016, 12:53

cambria pisze:WITAM WSZYSTKICH
MAM taki dylemat....otórz przebywam na wychowawczym od rok 2015.09!!! Do 10.31 mam przyznane po wielkiej walce z MOPS...wychowawczy ale juz sie kończy jak wyżej wpomniałam i zaczynaja sie kolejne schody...JAK SIE OKAZUJE DOCHODY ZA ROK 2015 zostały przekrocone o ponad 200 zł....oczywiście śmiech i parodia bo tak szczerze co dochody ze zeszlego roku maja do dnia dzisiejszego!!!ALE PRAWO TO PRAWO....na dzien dzisiejszy z zdochodow jakie posiadam z partnerem spełniamy kryteria bo nie przekraczamy dochodu i na chłopski rozum rodzinne i wychowawcze powinno sie nalezec....i teraz jak ,co ...czy moge złozyc odwołanie do SKO....po kurczę jak mozna brac dochody ze zeszłego roku...(to kolejny absurd)>>>...naszego kochanego PAŃSTWA...JAK KTOS WIE CO NIE CO PROSZE O ODP....DZIEKI POZDRAWIAM KATARZYNA
cambria.

Napisano: 21 paź 2016, 13:07

skoro dalej jesteś na urlopie wychowawczym to twoje dochody za rok 2015 są dochodem utraconym i bierze się pod uwagę tylko dochody partnera, jeśli dostałaś odmowę to złóż odwołanie jeśli faktycznie na dzień dzisiejszy utrzymujecie się z dochodów partnera i jego dochody za rok 2015 są niższe niż 674zł miesięcznie na osobę
olga271

Napisano: 21 paź 2016, 13:47

moje dochody zostały utracone....przekroczylismy dochody za rok 2015 własciwie tylko z dochodow mojego partnera......co byl brany do kolejnego roku zasilkowe czyli 2016/2017 ....na dzien dzisiejszy jak najbardziej z jego dochodow nie przekraczamy 674 zł....nie miescimy sie w kryterium rzeczywistym....oczywiscie sie odwołam....do sko bo dla mnie to paranoja....a zeby wypłacic mi nawet tzw,zł za zł....brakło mi 5 groszy....19,95 zamiast 20,00 zl....bardzo dziekuje za odp....CAMBRIA
cambria

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x