urząd pracy - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 12 cze 2014, 8:54

No i mam problem.ZDO.Pan składał wniosek, poprosiłam o wyrejestrowanie się, biuro pracy powiedziało że najpierw decyzja i go wyrejestrują. No dobrze. Przyznanie, decyzja. I teraz Pan mi przynosi wyrejestrowanie z dniem 10.06. (a wniosek złożony 22.05.) Po raz kolejny dzwonię do pani z którą ustalałam datę wyrejestrowania i pytam czemu z 10.06 dopiero go wyrejestrowano, a ona: " bo wtedy dostarczono decyzję do biura pracy". Super.
Amely
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 26 maja 2014, 12:38
Zajmuję się:

Napisano: 12 cze 2014, 13:52

Fakt bycia zarejestrowanym jako osoba bezrobotna lub poszukująca pracy hmm może powinien napisać oświadczenie czy coś. U mnie w mopsie powiedziałem, że po wyrejestrowaniu przez okres 1 miesiąca jest z pup ubezpieczenie zdrowotne i tak zaznaczylem /napisałem w oświadczeniu. A zasiłek i tak temu Panu będzie przysługiwał od dnia złożenia wniosku (dn złożenia wniosku to chyba dzień w którym składa się kompletny wniosek z wszystkimi potrzebnymi do niego dokumentami). Niech Pani sprawdzi czy to ubezpieczenie z pup jest po wyrejestrowaniu ważne jeden miesiąc. Pozdrawiam
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x