urząd skarbowy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 03 lut 2014, 11:37

wysłałam już tw, a dłużnik dokonał wpłaty na okres 2012/2013 czy informuje o tym urząd skarbowy? mam zrobić nowy tw? Proszę o pomoc
~KB722

Napisano: 03 lut 2014, 13:19

piszesz po prostu pismo do Urzędu skarbowego powołując się na § 9 ust.1 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 22.11.2001 r. w sprawie .... o wpłacie dłużnika w takim a takim dniu i kwocie. Następnie podajesz stan zadłużenia dłużnika na dzień wysyłanego pisma (nal. główna + odsetki) i koniec. Tak należy postępować przy każdej wpłacie dłużnika (a po wys anym wcześniej tytule wykonawczym). Pozdrawiam remi.
~remi

Napisano: 03 lut 2014, 14:31

ale stan zadłużenia na dzień wysłanego pisma będzie obejmował już zadłużenie z nowego okresu. Jak wyliczyć ile należności a ile odsetek zostało spłaconych z wystawionego tytułu?
~KB722

Napisano: 04 mar 2014, 12:01

Remi czyli wystarczy wysłać stan zadłużenia z odsetkami na dany dzień i nie trzeba pisać jakiego tw dotyczy. skoro mają tw, sami sobie umniejsza zadłużenie?
Przejęłam te czynności po koleżance, która ma trochę zaległości. Muszę wysłać info do US dot. kilkunastu dłużników i ich zaległości po dokonanych zwrotach.
Pozdrawiam
~Mika

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x