urząd wojewódzki przekazał winoski

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
cojote
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

urząd wojewódzki przekazał winoski

Post autor: cojote »

Witam
Przekazałem do Urzędu Wojewódzkiego wnioski o zasiłek rodzinny i świadczenie wychowawcze za okres 2017/2018 w wnioskach było zaznaczone że członek rodziny przebywa poza granicami Polski w celach zarobkowych. Dostałem od nich pismo wraz z wnioskami w którym napisali cytuje : :D Wobec powyższego uznać należy, iż w chwili obecnej brak jest wystarczających dowodów pozwalających na ustalenie, czy w sprawie rodziny ....... maja zastosowanie wspólnotowe przepisy dotyczące koordynacji. Teraz mam wnioski i jestem organem właściwym do ich rozpatrzenia ja we wnioskach jest zaznaczone że przebywają członkowie rodziny poza granicami Polski.
Idź przed siebie, zos­taw cienie. :D
Zofia
Podinspektor
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Re: urząd wojewódzki przekazał winoski

Post autor: Zofia »

Samo "zaznaczenie kwadracika" nie wystarcza, trzeba mieć dokładny adres osoby, miejsca zatrudnienia. Mazowiecki UW stworzył specjalną listę do odhaczania, żeby przesyłać pełne dane. Oni się teraz nie bawią w szukanie osób. Jeśli nie masz dokładnych danych we wniosku, to wezwij wnioskodawcę do uzupełnienia, a jak nie poda dokładnych danych to rozpatruj :)
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
cojote
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: cojote »

w tym przypadku były podane dokładne dane we wniosku gdzie pracuje tylko o tym nie pisałem
Idź przed siebie, zos­taw cienie. :D
Alalala
Inspektor
Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
Kontakt:

Post autor: Alalala »

Dziwne rzeczy się w tych wojewódzkich dzieją. Ja ostatnio (w tym miesiącu) dostaję od nich decyzje wystawione w październiku i listopadzie...
Ulciak
Referent
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne
Kontakt:

Post autor: Ulciak »

Ale w czym problem? Wojewoda ustalił, że nie można ustalić koordynacji, to rozpatrujesz.
ODPOWIEDZ