USŁUGI w POMOŚCIE SYGNITY - Oprogramowanie

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 21 kwie 2010, 12:04

Proszę o pomoc w sprawie tworzenia decyzji na usługi opiekuńcze. Usługi są świadczone przez opiekunki zatrudniane przez OPS na umowę o pracę. Kwota pełnej odpłatności ustalona przez Radę wynosi 14 zł za jedną godzinę. Pracujemy w Pomoście Sygnity bez modułu FK. Mój niepokój wzbudziła niezgodność sprawozdania ZBC z faktycznymi kwotami podanymi przez księgowość. Ponieważ wszystkie świadczenia, łącznie z usługami są wprowadzona na podstawie faktycznych realizacji to różnice powinny być co najwyżej minimalne. Są jednak znaczne i szukam przyczyny. Być może chodzi o sposób tworzenia decyzji w sprawie usług opiekuńczych. Stąd moje pytanie:

Jestem teraz w oknie „Dane świadczenia – usługi opiekuńcze” OKN RODZINY OK1417S i czy w części tego okna „DANE USŁUGI” „o wartości ….. za jedną godzinę w dni robocze” wstawiam pełną kwotę ustaloną przez Radę 14 zł czy wstawiam kwotę, którą powinien płacić podpieczny czyl np. 4 zł?
~pomocy

Napisano: 21 kwie 2010, 12:08

Proszę o pomoc w sprawie tworzenia decyzji na usługi opiekuńcze. Usługi są świadczone przez opiekunki zatrudniane przez OPS na umowę o pracę. Kwota pełnej odpłatności ustalona przez Radę wynosi 14 zł za jedną godzinę. Pracujemy w Pomoście Sygnity bez modułu FK. Mój niepokój wzbudziła niezgodność sprawozdania ZBC z faktycznymi kwotami podanymi przez księgowość. Ponieważ wszystkie świadczenia, łącznie z usługami są wprowadzona na podstawie faktycznych realizacji to różnice powinny być co najwyżej minimalne. Są jednak znaczne i szukam przyczyny. Być może chodzi o sposób tworzenia decyzji w sprawie usług opiekuńczych. Stąd moje pytanie:

Jestem teraz w oknie
\"Dane świadczenia\"
\"usługi opiekuńcze\"
OKN RODZINY OK1417S

i czy w części tego okna
\"DANE USŁUGI\"
\"o wartości ... za jedną godzinę w dni robocze\"

wstawiam pełną kwotę ustaloną przez Radę 14 zł czy wstawiam kwotę, którą powinien płacić podopieczny czy np. 4 zł?
~pomocy

Napisano: 21 kwie 2010, 12:16

ja treż zaczynam ale tu wstawiam pełną a należność od klienta wstawiam procentowo. poniżej jest spłata i procent odpłatności
~;-)

Napisano: 21 kwie 2010, 12:22

A czy ci, którzy wstawiają pełną kwotę odpłatności za jedną godzinę mają zgodność kwoty ZBC z Pomostu z kwotą ręcznie wprowadzaną?
~pomocy

Napisano: 21 kwie 2010, 12:49

pytania o nasze oprogramowanie uprzejmie prosimy zadawać na forum na stronie www.public.sygnity.pl/forums/

z opisu nie wiem czy była wydana tylko decyzja, czy też były wprowadzone do Pomostu rozliczenia, aby kwoty się znalazły w zbiorze centralnym nie wystarczy wydać decyzję, trzeba ją także rozliczyć np. fakturami. chętnie pomożemy na naszym forum.
pozdrawiam
Tomek
~SYGNITY

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x