Czy przy ustalaniu adresów np. rodziców biologicznych kierujecie zapytania do policji? Jakie jest stanowisko w tej sprawie komend z waszych rejonów? Chętnie odpisują? Czy też odmawiają?
Pytam bo ostatnio napisałem dwa zapytania do dwóch różnych komend i otrzymałem dwie różne odpowiedzi. Jadna z komend odpisała bez problemu, a druga zasłaniała się art. 15 par. 1 KPK (moim zdaniem nie słusznie)
W wnioskach o udzielenie tych informacji powoływałem się na art. 23 ustawy o ochronie danych osobowych. Proszę o podzielenie się informacjami.
Ustalanie adresów - pytania do Komend Policji
Re: Ustalanie adresów - pytania do Komend Policji
My przy ustalaniu adresu rodzica biologicznego piszemy na Komisariaty Policji, ale tylko jeżeli rodzic biologiczny ostatni znany adres pobytu miał w naszym mieście. Wtedy we wniosku na Komisariat piszemy dane rodzica i ostatnie znane miejsce pobytu.. ul........ I powiem, że nie spotkałam się jeszcze z odmową ze strony Komisariatów. Zawsze odpisują podają, że w bazie albo nie mają adresu albo byli tam i rodzic nie przebywa.
Oprócz Ustalanie adresów - pytania do Komend Policji - Stare tematy przeczytaj również:
usmaodzielnienie
pełnoletni wychowanek w placówce - odpłatność.
moduł II termin wypłat
nadpłata
Rodzina zastępcza, a asystent rodziny ?
art. 47 ust. 5 i 131 ustawy o pieczy
odsetki z tyt. nienależnie pobranych świadczeń
usamodzielnienie
ewidencja pfron
Koszty egzekucyjne - płacicie? czy jesteście zwalniani?
od kiedy zwiekszyć świadczenie
jednorazowe świadczenie na przyjęcie dziecka do RZ
urlopowanie a swiadczenie
dodatek za prace w terenie
przewożenie dzieci z interwencji przez policję - prośba
AS - obszar D