ustalenie ojcostwa - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 16 paź 2015, 10:36

W maju kobieta złożyła u nas wniosek o zasiłek rodzinny na córki na które ma alimenty od byłego męża wpisując w skład rodziny siebie i córki. W czerwcu urodziła 3 dziecko - pech chciał że brakło jej 2 dni do uznania dziecka przez konkubenta(kobieta jest rozwódką) i z urzędu przypisano je byłemu mężowi. złożyła mi wtedy wniosek o zasiłek rodzinny oraz o becikowe wpisując konkubenta, który nie figurował na akcie urodzenia poinformowała mnie również, że złożyła już wniosek do sądu o zaprzeczenie ojcostwa. Zrobione mam przedłużenie postępowania do dnia dostarczenia zupełnego aktu urodzenia w którym figuruje już konkubent. WCZORAJ doniosła mi akt urodzenia w którym pisze że 18.08.2015 zaprzeczono ojcostwa, a 15.10.2015 uznano dziecko przez konkubenta. Jak mam wypłacić zasiłek rodzinny? Od kiedy. W składzie rodziny przyjmując ją, konkubenta, córki z zasądzonymi alimentami oraz syna dochód wynosi 554 zł. Proszę o wasze zdanie na ten temat
Róża

Napisano: 16 paź 2015, 12:33

Pomoże ktoś?
Róża

Napisano: 16 paź 2015, 12:54

Róża pisze:złożyła mi wtedy wniosek o zasiłek rodzinny oraz o becikowe wpisując konkubenta, który nie figurował na akcie urodzenia poinformowała mnie również, że złożyła już wniosek do sądu o zaprzeczenie ojcostwa. Zrobione mam przedłużenie postępowania do dnia dostarczenia zupełnego aktu urodzenia w którym figuruje już konkubent
trochę nabałaganiłaś ... zr na trzecie dziecko możesz przyznać od października
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 25 paź 2016, 17:12

trochę nabałaganiłaś ... zr na trzecie dziecko możesz przyznać od października[/quote]

dlaczego od października a nie od sierpnia - od zaprzeczenia ojcostwa - po przeliczeniu dochodu Pani i dzieciaków - bez konkubenta a dopiero od października ponowne przeliczenie z konkubentem ?
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x