ustalenie składu gospodarstwa dom. - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 11 lip 2025, 14:51

Witam i proszę jakąś dobrą duszę o poradę!
Kobieta składa wniosek na DM, wykazuje oprócz siebie dwoje dzieci, matkę i brata w składzie rodziny. Szkopuł w tym, że "zapomina" ona wykazać swojego partnera ( ojca jednego z dzieci). Żyją razem od lat, wspólnie gospodarują, wychowują dzieci, z tym że kobieta ma zasądzone na oboje dzieci alimenty ( dwóch ojców, jednym z nich jest "ukrywany" partner).
Tłumaczeniem kobiety jest to, że partner nie jest zameldowany w lokalu, na który stara się o dodatek ( co, jak wiemy nie ma żadnego znaczenia).
Jak podejść do tematu, pójść na wywiad?
Iwona28
Referent
Od: 09 cze 2017, 8:06
Zajmuję się: zr/fa/cp/dm/stypendia

Napisano: 14 lip 2025, 9:32

Tak, idź na wywiad, aczkolwiek nie wiem , czy Ci się uda to wyjaśnić, z własnego doświadczenia wiem , że jest to trudno udowodnić...
ja jeszcze wyłapuję takie przypadki, osób korzystających u nas w ośrodku z pomocy i ich rodziny mają jeszcze inne struktury niż u mnie w dodatkach -cyrki po prostu
lusia&lusia
Starszy referent
Od: 27 sty 2017, 20:26
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne, dodatek osłonowy, węglowy itp.

Napisano: 14 lip 2025, 9:39

w celu udokumentowania podczas wywiadu robicie dokumentację fotograficzną jako potwierdzenie faktów opisanych w wywiadzie środowiskowym ?
Madzik05
Referent
Od: 18 mar 2019, 11:46
Zajmuję się: prawa lokatorów, dodatki mieszkaniowe i energetyczne, najem

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x