Witam!Tom. pisze: ↑09 paź 2024, 10:50coś będą musieli składać, żebyśmy wiedzieli, że na komisję złożyli, przecież nie będziemy co chwilę eksmoona sprawdzać dla 5000 osób, żeby ustalić, czy komuś się orzeczenie nie przedłużyło
do poniedziałku nie mam w planach rozkminiania tego, póki co mamy w uj innej roboty![]()
nie no, wcale...Klaudialbr pisze: ↑30 paź 2024, 13:09Tutejszy PZdOoN twierdzi, że nie ma obowiązku wystawiania zaświadczeń.
6bb ust. 3. Po otrzymaniu wniosku, o którym mowa w ust. 1, przewodniczący powiatowego zespołu wydaje niezwłocznie zaświadczenie potwierdzające złożenie tego wniosku oraz określające termin ważności dotychczasowego orzeczenia o niepełnosprawności albo o stopniu niepełnosprawności.
Czy ktoś się wypowie?zocha1234 pisze: ↑29 paź 2024, 13:16Podpowiedzcie proszę bo ja już niczego nie jestem pewna.
Pan miał przedłużony zasiłek pielęgnacyjny do 30-09-2024. W dniu 28-08-2024 wydano nowe orzeczenie (niestety stopień lekki). Odebrane 13-09-2024. Odwołanie wniesiono w dniu 30-09-2024. Czy powinnam teraz panu przedłużyć zasiłek i wypłacić w październiku?
Jeszcze raz. Masz mieć zaświadczenie albo informację z danego organu czy stare orzeczenie jest ważne. Wystawia to PZON który ma problem bo ustawa jego obliguje do wydania zaświadczenia pomimo, że teraz obecnie powinien to zrobić WZON.