Witajcie,
Sprawa wygląda następująco.
Partner 11 lat pracował w jednej firmie. Z powodu likwidacji zakładu pracy 31.08 nastąpiło rozwiązania umowy. Mam świadectwo pracy, pit11. Nowa prace podjął na okres próby 3 miesięcy z dniem 11.09. I teraz pytanie.
1. Dzwoniłam do OPS Pan poinformował mnie, że w październiku mam odebrać decyzje. A zgłosić utrata i uzysk w listopadzie bo potrzebują zaświadczenie za październik. A świadczenia i tak nie przekraczam.
2. Poszłam osobiście A kobieta w informacji poinformowała mnie, że PIT 11, świadectwo pracy i nowa umowę mam donieść nie zawloczniw A oni utrata mój dochód A potem w listopadzie mam donieść zaświadczenie by uzyskać dochód.
Czy nie mogę zgłosić utraty i uzysk w listopadzie skoro nie przekraczam dochodów praca jest zmieniona na gorzej płatna u innego pracodawcy?
Nie chce ponieść niepotrzebnych konswkwencji
Utrata I uzysk co i jak bo już zglupialam
-
- Praktykant
- Zajmuję się: study
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Świadczenie Wychowawcze i dobry start
- Kontakt:
Re: Utrata I uzysk co i jak bo już zglupialam
W pouczeniu byłaś poinformowana , że należy zgłaszać zmiany niezwłocznie w listopadzie to trochę nie na bieżąco my jeśli wiemy o zmianach i ktoś nie doniesie wysyłamy wezwanie o doniesienie i jeśli w tym terminie nie doniesie wstrzymujemy wypłatę
-
- Praktykant
- Kontakt:
Ok czyli doniose sobie w poniedziałek.
Nie rozumiem za bardzo dlaczego jedna osoba mówi, że w listopadzie a druga od razu.
Czyli mam teraz zanieść to świadectwo, PIT 11 i nowa umowę? Czy to, że odbieram decyzje 3 października wpływa jakoś na nią? W sensie, że jej nie będzie?
Nie rozumiem za bardzo dlaczego jedna osoba mówi, że w listopadzie a druga od razu.
Czyli mam teraz zanieść to świadectwo, PIT 11 i nowa umowę? Czy to, że odbieram decyzje 3 października wpływa jakoś na nią? W sensie, że jej nie będzie?
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
1. Zgodnie z ustawą winnaś zgłosić niezwłocznie.
2. W twoim wypadku, by zaoszczędzić nam pracy a sobie czasu jak przyniesiesz wszystko w listopadzie to też będzie ok
2. W twoim wypadku, by zaoszczędzić nam pracy a sobie czasu jak przyniesiesz wszystko w listopadzie to też będzie ok
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
-
- Praktykant
- Kontakt:
Czyli ok. Jak w listopadzie przyniosę wszystko na raz to nic to nie zmienia. Myślałam, że stwarza to jakiś problem w sensie powstaje nowa decyzja.de Charette pisze:1. Zgodnie z ustawą winnaś zgłosić niezwłocznie.
A jeśli kolejna umowa będzie już na czas określony u tego samego pracodawcy to również to donosze?
Oprócz Utrata I uzysk co i jak bo już zglupialam - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
zakonczenie postepowania przed wydaniem odmowy
pomocy decyzje uchylajace wstecz
renta / emerytura po smierci męża pit 11 czy liczyc
pomocy decyzja uchylajaca 2016/2017
pol etatu a teraz cały u tego samego pracodawcy
umowa staz i znow umowa u tego samego pracodawcy
jakie postepowanie administarcyjne uchylenie
umowa zlecenie brak rozliczenia z US
umowy trójstronne (wypłaty z środków unijnych)
przelicznik z gosp.rolnego 2017
decyzja wojewody bez daty wydania
Ogłosili przelicznik z ha za 2017
błędnie wydana decyzja na świadczenie wychowawcze
Nakładanie sie dwóch dochodów.....
Panna z dwójką dzieci i żonatym konkubentem!!!
panna - czy żądać wyroku przy kim są dzieci?