Czy aby...noteev pisze:Nawet emp@tia Ci mówi, że jest ciągłość. Pracodawca się nie zmienił, zmieniły się tylko warunki zatrudnienia, a to nas nie obchodzi. Liczysz dochód z 2021.
amennoteev pisze: ↑24 maja 2023, 9:36Widzę, że macie wątpliwości, tylko nie rozumiem z jakiego powodu. Przecież nawet gdyby utracił dochód u pracodawcy na stanowisku nauczyciela i po dwóch miesiącach uzyskał na nowo u tego samego pracodawcy, ale w charakterze woźnego, to zgodnie z art. 5 ust. 4c UTRATY i UZYSKU nie ma. I chociaż nie ma on zastosowania do becika, to wskazuje na kierunek.
W tym przypadku umowa o pracę przeszła w umowę o pracę bez dnia przerwy, podejrzewam, że pracuje dalej jako nauczyciel, więc według mnie jest kontynuacja.
a według mnie nie ma:), jest świadectwo pracy, jest nowa umowa, nie ma zastosowania ust. 4c (może i zapomnieli dodac go do "odpowiedniego stosowania" w beciku, a może i nie z niehlujstwa ten braknoteev pisze: ↑24 maja 2023, 9:36Widzę, że macie wątpliwości, tylko nie rozumiem z jakiego powodu. Przecież nawet gdyby utracił dochód u pracodawcy na stanowisku nauczyciela i po dwóch miesiącach uzyskał na nowo u tego samego pracodawcy, ale w charakterze woźnego, to zgodnie z art. 5 ust. 4c UTRATY i UZYSKU nie ma. I chociaż nie ma on zastosowania do becika, to wskazuje na kierunek.
W tym przypadku umowa o pracę przeszła w umowę o pracę bez dnia przerwy, podejrzewam, że pracuje dalej jako nauczyciel, więc według mnie jest kontynuacja.
No dobrze, a przyznaj się ile przyznałaś becików patrząc tylko na weryfikację ZUS, z której wynikało, że jest kontynuacja u tego samego pracodawcy, a po drodze mogło być kilka świadectw pracy i nowych umówkb pisze: ↑25 maja 2023, 12:11a według mnie nie ma:), jest świadectwo pracy, jest nowa umowa, nie ma zastosowania ust. 4c (może i zapomnieli dodac go do "odpowiedniego stosowania" w beciku, a może i nie z niehlujstwa ten braknoteev pisze: ↑24 maja 2023, 9:36Widzę, że macie wątpliwości, tylko nie rozumiem z jakiego powodu. Przecież nawet gdyby utracił dochód u pracodawcy na stanowisku nauczyciela i po dwóch miesiącach uzyskał na nowo u tego samego pracodawcy, ale w charakterze woźnego, to zgodnie z art. 5 ust. 4c UTRATY i UZYSKU nie ma. I chociaż nie ma on zastosowania do becika, to wskazuje na kierunek.
W tym przypadku umowa o pracę przeszła w umowę o pracę bez dnia przerwy, podejrzewam, że pracuje dalej jako nauczyciel, więc według mnie jest kontynuacja.![]()