Utrata, później praca i wychowawczy. jak liczyć?

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Ollla

Utrata, później praca i wychowawczy. jak liczyć?

Post autor: Ollla »

Mam taki wniosek: pan stracił pracę z 2014 r. więc utrata, ale w 2015 r, podjął pracę w nowym miejscu, jednakże składając wniosek przebywał na urlopie wychowawczym (dziecko urodzone w 2014 r.) i dołączył zaświadczenie, że od czerwca 2016 r. do października 2016 r. będzie trwał ten urlop. Mam mu uzyskać pensje z 2015 r. a potem utracić? Bo może być tak, że z pensją za 2015r. gdy nie będzie na wychowawczym przekroczą dochód. Pomóżcie, bo nie wiem, co robić???
Awatar użytkownika
noteev
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Utrata, później praca i wychowawczy. jak liczyć?

Post autor: noteev »

Jeśli teraz złożył wniosek i przyznajesz od sierpnia, to klient nie ma uzyskania, bo jest na wychowawczym. Jak wróci do pracy w październiku, to musi Ci donieść dochód za listopad i ewentualne przekroczenie od grudnia.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
ODPOWIEDZ