utrata statusu dłużnika - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 20 sie 2014, 9:16

Proszę o pomoc w kwestii dotyczącej postępowania wobec dłużnika alim. Jak robicie . Został uznany za uchylającego się ale wpłaca przez ostatnie 6 miesięcy po 50% i wiem że trzeba wystąpić o zwrot prawa jazdy do Starosty ale czy też wydaje decyzję o utracie statusu dłużnika uchylającego się ?
bursztyn
Praktykant
Od: 18 sie 2014, 11:05
Zajmuję się:

Napisano: 20 sie 2014, 9:30

dlaczego został uznany za uchylającego się skoro wpłacał po 50% przez 6 m-cy ? fakt, że wpłacał nie jest równoznaczny z utratą statusu dłużnika alimentacyjnego, to są zupełnie dwie różne rzeczy; ja parę razy prosiłam na forum o wyjaśnienie znaczenia kiedy dłużnik traci status dłużnka aliment. do końca nie jestem pewna, czy musi spłacić wszystkie swoje zaległości tzn. wobec fa, zaliczki i wierzyciela czy tylko fa i ewentualnie zaliczka ???
gopsianka
Referent
Od: 07 kwie 2014, 13:27
Zajmuję się:

Napisano: 20 sie 2014, 11:06

nie wpłacał i nie zgłosił się na wywiad i dlatego został uznany za uchylającego się, zaczął wpłacać dopiero jak wydaliśmy decyzję że jest dłużnikiem uchylającym się, nas też to interesuje kiedy traci ten status i na jakiej podstawie wydaje się decyzję uchylającą decyzję uznającą dłużnika za uchylającego się od alimentacji i kiedy? niech ktoś podpowie jak robi, dzięki!
bursztyn
Praktykant
Od: 18 sie 2014, 11:05
Zajmuję się:

Napisano: 28 sie 2014, 13:58

no wlasnie co oznacza utrata statusu dluznika?!?! czy wystarczy ze splaci tylko fa czy wszystkich?
mopr80

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x