utrata w 2017r. - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]

Napisano: 06 mar 2017, 21:45

Od marca br. Przyznajesz,od nastepnego po utracie.
Mopsik1

Napisano: 07 mar 2017, 8:35

Mopsik1 przeczytaj najpierw co napisałem wcześniej...
Już po prostu nie chce mi się tego komentować nawet! :x
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 07 mar 2017, 9:17

heiland pisze:Mopsik1 przeczytaj najpierw co napisałem wcześniej...
Już po prostu nie chce mi się tego komentować nawet! :x
mam opinię prawnika, że od następnego :roll:
Jak wniosek złożony w lutym, a osoba zakończyła pracę dajmy na to 17 lutego (pracowała od 2015 r.), to prawo do świadczeń ma od marca.
Gość

Napisano: 07 mar 2017, 9:26

Elmer pisze:nie słuchaj Elzy. Przyznajesz od lutego
A możesz wytłumaczyć dlaczego od lutego, bo już sama zdębiałam. Zawsze przyznawaliśmy od następnego miesiąca, jeśli z dochodami ktoś się nie kwalifikował
Miłka

Napisano: 07 mar 2017, 9:32

Powiem Wam szczerze, że chyba nikt się nie pokusi o tłumaczenie czegoś co było tłumaczone wiele razy.
A Wy zamiast pisać głupoty lub oczekiwać podania na tacy pewnych rzeczy "wysilcie" się troszeczkę i skorzystajcie z opcji "szukaj" na forum...
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 07 mar 2017, 9:36

heiland pisze:Powiem Wam szczerze, że chyba nikt się nie pokusi o tłumaczenie czegoś co było tłumaczone wiele razy.
A Wy zamiast pisać głupoty lub oczekiwać podania na tacy pewnych rzeczy "wysilcie" się troszeczkę i skorzystajcie z opcji "szukaj" na forum...
o wytłumaczenie prosiłam Elmera. Nikt nie oczekuje podania na tacy, tylko u nas interpretuje się to zupełnie inaczej i dlatego poprosiłam o interpretacje Elmera. Być może robimy źle ale póki co nie rozumiem dlaczego, bo zawsze w takich przypadkach przyznawaliśmy od następnego miesiąca. Jestem zaskoczona widząc inną interpretacje.
Nie trzeba być zaraz takim złośliwym ...
Miłka

Napisano: 07 mar 2017, 9:42

Miłka pisze:o wytłumaczenie prosiłam Elmera. Nikt nie oczekuje podania na tacy,
Ale Elmer to wiele razy już interpretował więc chyba czytelnie napisałem że wystarczy używać opcji "szukaj" a nie dalej brnąć w to samo...
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 07 mar 2017, 9:54

heiland pisze:
Miłka pisze:o wytłumaczenie prosiłam Elmera. Nikt nie oczekuje podania na tacy,
Ale Elmer to wiele razy już interpretował więc chyba czytelnie napisałem że wystarczy używać opcji "szukaj" a nie dalej brnąć w to samo...

Gdyby to było takie proste przy takiej ilości postów znaleźć ten temat na forum to bym nie prosiła.. Ale ok, nie ma tematu...
Miłka

Napisano: 07 mar 2017, 9:58

I słusznie tu się pojawia problem dotyczący "śmiecenia" tematami przez użytkowników czyli nazywania tematów "POMOCY" "BŁAGAM" lub "zcxzcbxbxvxvcc".
Sami sobie szkodzicie takim bałaganiarstwem bo wówczas jest gorzej coś znaleźć.
Gorzej - ale jest to wykonalne tylko trzeba tą minutę czasu więcej spędzić na szukaniu co i tak chyba będzie szybsze niż czekać na czyjąś odpowiedź.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 07 mar 2017, 10:06

Dlaczego od lutego przyznać? Bo nie ma utraty - od 10 stycznia pracowała, więc dochód powinna przynieść w marcu za luty, ale w lutym przestała pracować.... Więc skoro nie było uzysku, to nie może być utraty.
Asia4

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x