proszę o pomoc wezwałam panią do dostarczenia zaśw. o dochodzie uzyskanym bo wcześniej przedłożyła umowę o pracę. Pani nie dostarczyła tego zaśw. w wyznaczonym terminie mimo doręczonego wezwania co teraz powinnam zrobić?z moich informacji wynika tez że pani wyprowadziła się z naszej gminy
Na początek wstrzymanie w związku z art. 28 - nie złożyła wyjaśnień w wyznaczonym terminie.
Potem mozesz weryfikować pozostałe okoliczności. Możesz np. wystąpić sama do pracodawcy o informację na temat wysokości uzyskanego dochodu, od niego tez możesz uzyskać informację na temat miejsca zamieszkania strony, ba możesz tam (na adres pracodawcy) doręczyć decyzję uchylajaca, jeśli będzie taka potrzeba.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
wezwanie doręczyłam z zastrzeżeniem że jeśli nie doniesie dokumentu to wstrzymam wypłatę.Czy mogę wszcząć teraz postępowanie w sprawie uchylenia z tego względu że nie można zweryfikować prawa do pobierania świadczeń rodzinnych? do pracodawcy na jaki art. się powołać i czy na wniosku o udostępnienie danych?