uzysk po otrzymaniu rodzicielskiego

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
elaGOPSIK

uzysk po otrzymaniu rodzicielskiego

Post autor: elaGOPSIK »

w czerwcu wypłaciłam rodzicielskie za maj i czerwiec co spowodowało że przekroczyło dochód na 1 dziecko 500+. od lipca?
teraz nie wiem czy musze robić wszczęcie postępowania czy uchylić decyzje w części ?
Awatar użytkownika
noteev
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: uzysk po otrzymaniu rodzicielskiego

Post autor: noteev »

Uzysk z 1000 zł rodzicielskiego w czerwcu (decyzja odebrana w czerwcu), dochód za lipiec, uchylenie od sierpnia (wcześniej wszczęcie)
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
izzka

Post autor: izzka »

A ja mam przypadek taki, matka składa wniosek na dwoje dzieci na 500+, dochód na osobę 785 zl. Drugie dziecko jest z 15 lipca 2016 i że jest trzy miesiące na złożenie wniosku na św. rodzicielskie to powiedziała że się wstrzyma do 15 października. Wypłacam 500 a w październiku uzysk z rodzicielskiego to od kiedy uchylam 500+?
zuzka

Post autor: zuzka »

Uzysk (wyrównanie) w październiku, dochód za listopad i uchylenie od grudnia
ODPOWIEDZ