czy przy uzyskaniu zatrudnienia wymagacie od strony pobierającej świadczenia rodzinne zaświadczenia od pracodawcy? czy strona sama może złożyć oświadczenie o uzyskanym dochodzie? pilnie proszę o podpowiedź
uzysk bierzecie tylko z pierwszej umowy która jest najczęściej na okres próbny na trzy miesiące?, czy z każdej kolejnej czyli utrata z umowy na okres próbny, uzysk z umowy na czas określony, utrata z umowy na czas określony i uzysk z umowy na czas nieokreślony. Bardzo skomplikowane a jeszcze bardziej w praktyce, bo trzeba rozdzielać dochody z pitów, bo przecież pracodawca daje wszystko na jednym. Ja robię na razie z pierwszej tylko bo najczęściej w świadectwie pracy jest od pierwszej do ostatniej, ale po ostatnim szkoleniu i po zmianie przepisów w kodeksie pracy zwątpiłam czy to dobrze robię. Powiedzcie proszę jak to praktykujecie u siebie.
Tom, czy jeżeli mam oświadczenie strony o dochodzie uzyskanym będzie to błąd? Strona roszczeniowa bardzo, przyniosła oświadczenie i powiedziała że nie dostarczy zaświadczenia od pracodawcy bo ma z nim utrudniony kontakt