Jak daleko moze posunac sie pracownik socjalny? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 03 mar 2016, 18:31

Witam! Pytanie moje brzmi jak daleko moze posunac sie pracownik socjalny? Rozumiem ze moze dopytywac bylego pracodawcy meza o niego (choc maz nie jest osoba składajaca podanie) ale czy moze np szukac na jego temat w internecie? Na facebooku wynalazła jakies sprawy, mimo ze tam mozna napisac co sie chce, ja odczułam to tak jakby szperała w mojej prywatnosci. Mimo złozenia 3 podania o dozywianie dla dzieci (maz w chwili złozenia podania byl bezrobotny od 3 dni,aktualnie pracujacy) pani odmowiła dozywiania dla dzieci z podwodu nie wspolpracowania z nia. A chodzi mianowicie o to,ze ja nie dałam soba pomiatac i powiedziałam jej jasno ze nie życze sobie takiego sprawdzania mnie.
Prosze o jakakolwiek odpowiedz jakby ktos cos wiedział na ten temat.
kol-023

Napisano: 03 mar 2016, 21:56

Z jednej strony jak ubiegasz się o pomoc to powinnaś się liczyć z tym, że raz powinnaś być na to że Twoja sfera prywatności to odczuje (to jak u księdza na spowiedzi) a dwa, że ciekawość ludzka jest duża nawet i szczególnie u pracowników socjalnych.
A z drugiej strony portalem społecznościowym to może jedynie Ci życzenia na urodziny składać i lajkować zdjęcia. Tzn. to nie narzędzie do udowadniania czegokolwiek ale bardziej wojna psychologiczna w Twoja stronę skierowana "tak wiem co robisz" :) Olej temat facebook'a i spytaj czy do decyzji zrobi zrzut ekranu z facebook'a :D
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 04 mar 2016, 9:26

Jesteś na facebooku ogólnie dostępna więc każdy może Cie obserwować. Ja jak mam nowych klientów też patrze na fecebooku co to za ludzie , kto mi zabroni:):) to wspaniała baza danych:)
kasia123

Napisano: 04 mar 2016, 9:52

Dobrą bazą danych jest strona internetowa pobliskiej dyskoteki, która publikuje zdjęcia ze swoich imprez :twisted:
Solitudo cordis,
Solitudo animae
Ojciec76
Administrator
Od: 09 gru 2010, 9:31
Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu

Napisano: 04 mar 2016, 14:29

Nie mnie oceniać jak pracownik socjalny przeprowadzał wywiad, nie byłam , nie widziałam. Może skorzystać z facebooka, dlaczego nie? Może okazać się, że ktoś składa wniosek " bo nie ma dochodów", a właśnie wrócił z zagranicznych wczasów o czym nie omieszkał poinformować facebookowych znajomych. Ten portal jest dostępny dla wszystkich i zamieszczając tam informacje wiesz, że inni to czytają.Nawet Policja tam zagląda :) Kolejna rzecz, odnoszę wrażenie ,choć mogę się mylić, że należysz do grupy klientów, którzy chcą dostać świadczenie ale najlepiej, żeby nie musieli nic przedstawiać, o niczym informować, tak się nie da. My nie pytamy o sprawy osobiste z ciekawości, zapewniam Cię, robimy to bo musimy.
socjal 123

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x