KTO DAJE SAMOTNYM MATKOM ODMOWĘ? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 27 lut 2015, 12:17

NA BECIK SKŁADA PANNA... WIEM ZE OJCIEC DZIECKA MA WYSOKIE DOCHODY...PANIENKA UPARŁA SIĘ SKŁADAĆ SAMA.... //// KTO Z WAS DAJE ODMOWNĄ DEC??????????
kropkaikropka

Napisano: 27 lut 2015, 13:36

a na jakiej podstawie chcesz odmówić? Panna ma prawo sama składać bez ojca dziecka jak tego chce
opeeska

Napisano: 03 mar 2015, 14:27

opeeska pisze:a na jakiej podstawie chcesz odmówić? Panna ma prawo sama składać bez ojca dziecka jak tego chce
Nie jak tego chce, tylko wówczas, gdy samotnie wychowuje dziecko. Zawsze decyduje stan faktyczny, a nie widzimisię strony. Żeby zweryfikować fakt samotnego wychowywania dziecka można przeprowadzić wywiad.
Jeśli potwierdzi fakt samotnego wychowywania, wszystko jest ok i należy przyznać świadczenie, jeśli nie - należy wezwać stronę do poprawienia i uzupełnienia wniosku pod rygorem pozostawienia go bez rozpatrzenia.
Do wydania decyzji odmownych nie widzę podstaw.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 24 kwie 2015, 14:42

a nie robi się tak, że jak ma zasądzone alimenty to nie bierzemy go do składu rodziny i dochodu, a jak nie ma zasądzonych to go liczymy???????
bylinka

Napisano: 25 kwie 2015, 8:34

bylinka pisze:a nie robi się tak, że jak ma zasądzone alimenty to nie bierzemy go do składu rodziny i dochodu, a jak nie ma zasądzonych to go liczymy???????
Jesli oswiadczy ze samotnie wychowuje dziecko to jak zmusisz strone do wpisania w skladzie rodziny? Niestety ci z wysokimi dochodami czesto tak kombinuja ze zyja razem ale pisza ze nie wychowuja dziecka po to zeby nie podawac swoich dochodow
Tp ja

Napisano: 27 kwie 2015, 16:16

:D :D
God must be a painter. Why else would we have so many colors?
Kajetan19
Awatar użytkownika
Praktykant
Od: 22 kwie 2015, 23:30
Zajmuję się:

Napisano: 29 kwie 2015, 14:59

czyli gdy przyjdzie panna której dziecko ma znanego ojca i nie ma zasądzonych alimentów; może ubiegać sama wystarczy tylko oświadczy że jest matką samotnie wychowującą dziecko i ojciec dziecka dobrowolnie płaci alimenty
Andziaaaaaa

Napisano: 21 maja 2015, 13:46

No na to wychodzi :o
bylinka

Napisano: 22 maja 2015, 13:36

baa, wiecej. Panna, która nie ma zasądzonych alimentów na dziecko, oświadcza, że nie wychowuje go razem z jego ojcem ( choć prawda jest inna), który ma firme i to przynosząca sporą kasę.
Miałam 2 takie przypadki u siebie. Cóż zrobić. Nie mogłam tu zastosowac art. 23 ust. 4a, a świerzbiło.
Dostały na waciki :lol:
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 11 cze 2015, 9:36

Co za różnica czy sama dziecko wychowuje czy nie. jak dziecko uznane muszą być dochodu drugiego rodzica.
Ayo

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x