Witam mam takie pytanie, Pani zmieniła miejsce zamieszkania i od lipca świadczenia w innej gminie, czy ja mam uchylić jej świadczenia rodzinne i wysłać decyzję dla niej Czy przekazać wnioski do innej Gminy co w takiej sytuacji mogę jej pokserować akty urodzenia itp. ale do tamtego ośrodka nic nie piszę prawda
nie masz obowiazku przekazania akt do innej gminy, my przekazujemy tylko na pisemna prosbe strony, zeby nie musiala od nowa dokumnetow kompletowac , a w tym przypadku tylko uchylasz
Z tym że jest to osoba niepełnosprawna i nie wiem dużo tego ma mogę wysłać jej odpisy aktu urodzenia żeby miała mniej. Bo jak wpłynęło 16 czerwca to za czerwiec wypłacę od lipca już nie.
OSA pisze:JA WYDAJE DECYZJE UCHYLAJACA I TO WSZYSTKO
ja też
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Nowa 25 pisze:No ale znowu będzie musiała brać zaświadczenia ze szkół że się uczą chociaż to wakacje
są oświadczenia
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
normalne uchylenie robisz ze 163 KPA, na nowy adres
w uzasadnieniu jeszcze cytuje art. 23 ust 2 ustawy o świadczeniach rodzinnych "wniosek składa się w urzędzie gminy lub miasta właściwym ze względu na miejsce zamieszkania osoby, o której mowa w ust. 1."
jak chcesz akta przekazac to jeszcze zawiadomienie sie pisze