ZMIANA MIEJSCA ZAMIESZKANIA! - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 3    [ Posty: 26 ]

Napisano: 11 cze 2015, 13:12

Witam mam takie pytanie, Pani zmieniła miejsce zamieszkania i od lipca świadczenia w innej gminie, czy ja mam uchylić jej świadczenia rodzinne i wysłać decyzję dla niej :?: :?: Czy przekazać wnioski do innej Gminy :?: co w takiej sytuacji mogę jej pokserować akty urodzenia itp. ale do tamtego ośrodka nic nie piszę prawda :?:
Nowa 25

Napisano: 11 cze 2015, 13:14

JA WYDAJE DECYZJE UCHYLAJACA I TO WSZYSTKO
OSA

Napisano: 11 cze 2015, 13:16

nie masz obowiazku przekazania akt do innej gminy, my przekazujemy tylko na pisemna prosbe strony, zeby nie musiala od nowa dokumnetow kompletowac , a w tym przypadku tylko uchylasz
masterm

Napisano: 11 cze 2015, 13:21

Z tym że jest to osoba niepełnosprawna i nie wiem dużo tego ma mogę wysłać jej odpisy aktu urodzenia żeby miała mniej. Bo jak wpłynęło 16 czerwca to za czerwiec wypłacę od lipca już nie.
Nowa 25

Napisano: 11 cze 2015, 13:23

OSA pisze:JA WYDAJE DECYZJE UCHYLAJACA I TO WSZYSTKO
ja też :)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 11 cze 2015, 13:23

No ale znowu będzie musiała brać zaświadczenia ze szkół że się uczą chociaż to wakacje to nie wiem już sama. A ma ktoś wzór uchylenia :?:
Nowa 25

Napisano: 11 cze 2015, 13:24

Nowa 25 pisze:No ale znowu będzie musiała brać zaświadczenia ze szkół że się uczą chociaż to wakacje
są oświadczenia :)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 11 cze 2015, 13:26

Oryginały aktów u siebie zostawiam.Decyzję wydaję uchylającą ale przed tym żadnego wszczęcia mam nadzieję i na nowy adres już prawda :?: a ma ktoś wzór. :?:
Nowa 25

Napisano: 11 cze 2015, 14:21

normalne uchylenie robisz ze 163 KPA, na nowy adres
w uzasadnieniu jeszcze cytuje art. 23 ust 2 ustawy o świadczeniach rodzinnych "wniosek składa się w urzędzie gminy lub miasta właściwym ze względu na miejsce zamieszkania osoby, o której mowa w ust. 1."
jak chcesz akta przekazac to jeszcze zawiadomienie sie pisze
masterm

Napisano: 11 cze 2015, 14:27

brak podstaw do uchylenia decyzji (bez prośby strony)
brak podstaw do przekazania dokumentów.

Jak strona nie prosi o uchylenie to płacisz do końca okresu zasiłowego
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Strona 1 z 3    [ Posty: 26 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny