co z tym zawieszeniem działalności - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 18 lis 2014, 12:57

pomóżcie proszę, Pan ma umowę o pracę i dodatkowo prowadzi działalność gospodarczą juz kilka lat,(chyba opłacając składki w KRUS bo z ZUS wykazuje tylko te z pracy) którą zawiesił od lipca 2014 r.
to jak to jest teraz właściwie, powinnam utracić ten dochód z działalności czy liczyć normalnie, ten art. 14 o którym jest wzmianka w naszej ustawie dot. zawieszenia działalności zrobiła mi tylko zamęt :(
Mam pit tylko z pracy tego Pana, wystarczy że odejmę od dochodu z zaświadczenia z US dochód wykazany na picie i mogę przyjąć że pozostała reszta to dochód z działalności?proszę pomóżcie zakręciłam się totalnie
ala74

Napisano: 18 lis 2014, 13:56

zawieszenie nie jest utratą chyba, że w związku z opieką nad dzieckiem
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 18 lis 2014, 15:30

a co jeżeli strona wznowi ta działalność , to tez nie ma uzysku tak? no bo nie utraciliśmy dochodu i dochód wtedy dzielimy przez 12 czy od miesiąca wznowienia do końca roku? bardzo proszę o pomoc
ala74

Napisano: 18 lis 2014, 15:39

dzielimy dochody za 2013 rok przez 12 miesięcy
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x