Powiedzcie mi jak to będzie po 1 listopada z becikiem i dod. z tyt. ur???? będzie to dotyczyło osób, które będą zachodziły w ciążępo 1 listopada, czy tych co wcześniej także???
ja mam pytanie a co z kobietami które są teraz w ciąży i urodzą po 1 listopada i na pewno przyjdą po becikowe- przychodzą teraz i pytają sie o to zaświadczenie od lekarza czy one będą musiały się nim okazać czy tylko te które zajdą w ciązę po 1 listopada? co mam odpowiadać , czy jest już wzór tego zaświadczenia od lekarza i gdzie ?-jestem new i nic new-iem:)
dla nas wydających decyzje jak ktoś złozy wniosek 31 października 2009 ...najlepiej w ten sam dzień wydac decyzję...bo jaK BĘDZIEMY ROZPARTYWAĆ PO 1 LISTOPADA TO WNIOSEK JUŻ BĘDZIE NIEKOMPLETNY O ZAŚWIADCZENIE LEKARSKIE...!
Witam wszystkich
W chwili obecnej jestem w 8 tyg ciąży (rodzić będę w styczniu) wizytę u mojego lekarza mam dopiero 8 czerwca ponieważ wcześniej nie ma terminu niestety będzie to już 11 tydzień wiec jak to się odniesie do złożonego przeze mnie wniosku o becikowe? Bo z tego co tu przeczytałam zrozumiałam że mnie również będzie obowiązywać zaświadczenie tak??
W takim razie czy mógł by ktoś mi wyjaśnić to:
\"Tak więc - jak wyjaśnia resort pracy - kobieta, której 10. tydzień ciąży będzie przypadał po dniu 31 października 2009 r. będzie musiała przedstawić zaświadczenia lekarskie, natomiast kobieta, która po 31 października 2009 r. będzie w ciąży dłużej niż 10 tygodni, nie będzie miała takiego obowiązku.\"
Bo z tego zaś zrozumiałam że nie będę zobowiązana do dostarczenia owego zaświadczenia.... Czy mógł by mi to ktoś wyjaśnić?
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Magda