prosze o rade nie jestem prac.socj. - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 14 mar 2014, 12:41

Proszę o odpis pracownika socjalnego- ją nim nie jestem. Składam wniosek z prośbą do Mopr o chwilowa pomoc w postaci jakiegokolwiek zasilku nawet kwoty 10 zł mnie ratuje! Obecnie bezrobotna, bez prawa do zasilku skończył sie w listopadzie. Dochod udokumentowany to alimenty 750 rodzinne 77. Syn choruje często- raz w miesiacu jest hospitalizowany z powodu nawracajacego zapalenia dróg oddechowych) mam wypisy ze szpitala. Nie mam rodziny. Syn ma 2 lata. Nikt nie chce mnie zatrudnic, co ze mnie byłby za pracownik skoro syn ciągle choruje...proszę o pomoc czy cos mi przysługuje jakieś są kryteria? Nigdy nie korzystałam z Mopr tylko rodzinne i obecnie żywność
~mama

Napisano: 14 mar 2014, 12:52

kryterium na osobe to 456 zl, wiec wysokiego zasilku to dostac nie mozesz...jelsi dziecko tak czesto choruje to moze zloz wniosek o ustalenie niepelnosprawnosci dziecka, jesli zostanie zaliczone do osob niepelnosprawnych otrzymasz dodatkowe swiadczenia rodzinne
~bb

Napisano: 14 mar 2014, 13:16

Dziękuję za odpis. Ale jeśli to zwykle zapalenie oskrzeli, częste wysypki, gorączki to czy na to też można otrzymac niepełnosprawnośc?
~mama

Napisano: 18 mar 2014, 13:03

zawsze możesz spróbować, może dostaniesz orzecenie bo dziecko małe, i trudna sytuacja rodzinna.
Mozesz ubiegać sie o zsiłek oresowy, ale rzeczywiście wielki to on nie będzie. Możesz złozyć podanie o zasiłek celowy i ten powinienbyć wyższy ale to zależy od uznania pracownika socjalnego.
~kate

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x